Inga regnbågsfärgade skosnören

för de svenska spelarna under fotbolls-VM. Gåvan till fotbollsförbundet från europaparlamentets inofficiella HBTQ-grupp får alltså ligga oanvända. Vad ska man säga?
 
Äntligen lite besinning! 
 
Varför skulle spelare ha regnbågsfärgade skosnören? För att protestera mot något i den ryska politiken? Eller för att i största allmänhet stå upp för allas lika värde som det numera så populärt heter??
 
Hade man velat det senare hade man ju på mycket enklare sätt än komplicerat skosnörebyte kunnat ge sitt  stöd åt det som är världens mest förföljda grupp - alla kategorier! 
 
Vet du vilken den förföljda gruppen är? Oavsett hur man räknar? Människor som är politiskt eller religiöst förföljda; eller förföljda pga etnicitet, social samhällsställning, sexuell läggning eller precis vad som helst. Vilken är den mest förföljda gruppen i världen idag?
 
Kanske gissar du det om jag säger att spelarna enkelt kunde visa solidaritet med den förföljda gruppen genom att sminka ett kors i pannan.
 
Rätt svar: den mest förföljda gruppen i världen idag är kristna. Vill du ge den gruppen ditt stöd, ge en gåva till Martyrkyrkans vänner.

Kommentarer
Postat av: Andreas Holmberg

Nå, i de länder där kristna förföljs (på allvar) brukar inte heller hbtq-personer stå högt i kurs. Och det finns åtskilliga länder (i Afrika t ex) där det är betydligt lättare att stå upp för kristen tro än för hbtq-personer. (Att det omvända generellt skulle gälla i Europa betvivlar jag starkt). Nog kan det finnas anledning att som kristen stå upp för homosexuellas mänskliga rättigheter (dit förvisso inte äktenskaps ingående hör), särskilt i Östeuropa och Afrika.

Det var väl det jag tyckte att du tydligare kunde ha betonat i den f ö utmärkta intervjun i Radio Norrbotten - att även om det också finns en orättvis homofobistämpel så existerar homofobi faktiskt. (Fråga bara vännerna till dem som knuffats utför stup i Australien https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1646&artikel=6620967 eller till dem som utsatts för följande i ryska Tjetjenien: https://nyheter24.se/nyheter/utrikes/880924-tjetjenientortyr-hbtq-personer-kris). Nog borde vi väl reagera lika starkt på det som vi skulle ha gjort mot motsvarande förföljelse av kristna? (Därmed inte sagt att vi måste ha regnbågsfärgade skosnören).

Dessutom kan man vara både och - vilket gäller ett par flyktingar från Afrika och Mellanöstern som jag lärt känna.

Tyvärr har ju den orimliga könsneutraliseringen av äktenskapet - och könsbegreppen! - i både stat och kyrka gjort att folk i dessa områden knappast längre är beredda att seriöst lyssna på - och ta kritik från - oss i denna fråga.

Svar: Ja, det finns alltid ett "å andra sidan". Tur att jag har dig så jag aldrig glömmer det.
Torbjörn Lindahl

2018-06-14 @ 07:13:09
URL: http://efsidag.blogspot.com
Postat av: Jonas M

Kan bara säga Amen, till inlägget! När det gäller att stå upp för homosexuellas rättigheter är det på intet sätt samma sak som att stå upp för samkönade äktenskap, det riktiga i utlevd homosexualitet och fri sexualitet utanför äktenskapet "ett tredje kön", ja till abort, nej till samvetsfrihet inom vården m.m. som förknippas med Pride. Att visa att homosexuella ska respekteras kan man göra på annat sätt och därvidlag är påven Franciskus ett föredöme.

Svar: Håller med. Att stå bakom div regnbågsfärgade attiraljer innebär numera inte bara att stå bakom det allmänna och helt okontroversiella "allas lika värde" (eller snarare "värdighet") utan också ett flertal konkreta politiska krav (som du exemplifierar) vilka inte alls är självklara.
Torbjörn Lindahl

2018-06-14 @ 19:36:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0