Jo,

 
jag var i radio. Insåg när jag var på redaktionen att jag suttit i den studion förr. Måste ha varit i samband med något av kyrkovalen när Frimodig kyrka som ny nomineringsgrupp var mer på tapeten. Jag lyssnade nyss på programmet. Ja, reportern tillät ju mig att tala till punkt så jag fick väl säga vad jag ville. Och jag fick på nytt förklara - det jag redan skrev i mitt förklarande blogginlägg "Mer om mina fobier" i torsdags - att poängen med blogginlägget "Hur fobisk är jag" var att ifrågasätta den ytliga och slarviga användningen av ordet fobi. Hoppas att det nu ska kunna betraktas som klarlagt. När jag kom ner i hallen i P4-huset fann jag två arbetskamrater i lobbyn som suttit där som osynligt moraliskt stöd och förebedjare. Tack för det!
 
Några timmar innan programmet fick jag följande SMS från en arbetskamrat:
"Tobbe min vän!
Ville bara säga att jag tänker på dig och ber för dig. Vi är många som är upprörda o ledsna över det du utsatts för men vet inte hur man ska göra för att inte göra saken värre. Du har vårt stöd i alla fall. Jesus går med dig!"
 
Varför berättar jag detta? Jo, för att visa att det också finns andra tankar än de som framställts som de dominerande. När jag talade i telefon med arbetskamraten ifråga berättade hon att det finns församlingsbor som blivit ledsna av hela affären, men mest ledsna över den hätska kritik jag utsatts för - också från andra kyrkoanställda och prästkollegor. Igår fick jag även uppmuntrande SMS från två av församlingens kvinnliga präster! Det gladde mig.
 
Men nu släpper vi det.
 
Efter radiohusbesöket hann jag precis till katolska församlingen för att vara med om kyrkoherdeinstallation, förrättad av biskop Anders. Både uppbyggligt och trevligt att få vara med.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: den gamle kamraten

Den radiointervjun gick ju bra. Fattar man inte saken nu fattar man aldrig - eller vill inte.
Bra dessutom att du "släpper saken". Och att alla andra också kan göra det - även om jag nog tycker att en de kyrkliga röster skulle kunna göra en och annan liten trimmad vovve.

Svar: Trimmad vovve var ordet.
Torbjörn Lindahl

2015-06-24 @ 20:55:36
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se
Postat av: Alma-Lena

Skönt att sitta i skogen i norra glesbygden och inte fatta något. Det var ett kul inlägg om "fobierna" vem i kyrkan kan kritisera det?

Svar: Tydligen flera. Mest på Facebook enligt vad som nått mig.
Torbjörn Lindahl

2015-06-25 @ 07:43:14
URL: http://barockbloggen.blogg.se
Postat av: Maria

Det gick ju bra.

Svar: Tack.
Torbjörn Lindahl

2015-06-25 @ 14:28:33
Postat av: Leif Berglund

Jag tyckte att du skötte dig bra Tobbe!

Svar: Tackar!
Torbjörn Lindahl

2015-06-25 @ 21:40:08
Postat av: Jonas Nilsson

Släppa? Jag tror den kommer närmast sanningen som menade att det handlar om lynchning och avkragning, varför skulle du annars ha fått komma med i radio och allt?
Men har man överlevt en sådan (misstag) så blir man märkligt immun. Problemet är bara att det då blir ännu våldsammare nästa gång. Till slut orkar man inte mera. Inte ens namninsamlingar räcker. Det enda som räcker är att de som iscensatt det hela bränner sig så mycket att det inte är värt att försöka igen. Och då måste de berätta som vet. Skönt att kunna dra iväg. Jag tror personligen att också barnen tackar dig.

2015-06-26 @ 08:32:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0