Jag kommer i radio

En journalist från lokalradion (P4)) ringde och erbjöd mig vara med i "vårt aktualitetsmagasin" (heter det så eller var det bara hennes förklarande beskrivning?) som sänds i morgon onsdag kl 15-16.30. P4 alltså. Lokalradion.
 
Givetvis tog jag chansen. När jag sa till radiojournalisten att det för mig är obegripligt att detta skämt om mina fobier fått sådan uppmärksamhet, då skrattade hon också.
- Men då får du ju chansen förklara dig.
 
Givetvis tar jag den. Ta chansen du också. Du som bor inom P4 Norrbottens sändningsområde.
 
PS. Preliminärt besked säger att blir under första delen av programmet. Jag ska nämligen försöka vara på en annan aktivitet (som inte har med fobier att göra! :)  kl 16.

Kommentarer
Postat av: Irene G

Eller på webradion i hela vaärlden. Kai hälsar!

Svar: Webbradio!Det övergår mitt ringa förstånd. Sånt har jag fobi för :)
Torbjörn Lindahl

2015-06-23 @ 13:02:52
Postat av: Ann O Nym

Eftermiddag i P4 Norrbotten: med Lena Callne


Svar: Aha, blir det Lena Callne. Det var ju roligt. Hon hade morgonprogram för några år sedan. Då hade jag alltid klockradion på den kanalen.
Torbjörn Lindahl

2015-06-23 @ 16:18:26
Postat av: Liselott

Ska lyssna med stort intresse...

Svar: Lyssna på. Det lär bli i programmets första del.
Torbjörn Lindahl

2015-06-23 @ 16:19:04
Postat av: Jonas Nilsson

Skojar du för friskt om dina fobier så ryker skjortan, fattar dom det? Somliga fobier är det inte värt att skoja om.
En person skulle söka jobb som präst på sjukhus och fick INTE de frågor som intervjuarna borde ha ställt, dvs frågan om qp och hbtq och några andra sådana kombinationer. Vederbörande var lättad. De önskade uppenbart den sökanden.
Men visst är det relevant, just kanske i sådana mer utsatta tjänster, att kunna visa en förhoppning om en förmåga att hantera vår osäkerhet?!
Det är ju den osäkerheten vi inte får tala om. Just därför tror jag att det dröjer mycket länge innan det drev vi nu lever med kommer att kunna lugna sig. Skolverket kommer att få dammsuga varenda skolsal under många år framöver. Skolvalen får konsekvent ställas in. Jag undrar om inte journalisterna redan börjar tröttna på att vara för präktiga. Men de har i sin tur chefer över sig. Om inte de rätta frågorna ställs så kan jobbet hänga löst.

Svar: Jag ska försöka att bara säga exakt vad jag tror. Så får det gå som det vill.
Torbjörn Lindahl

2015-06-23 @ 17:22:49
Postat av: Lars Lundqvist

Oj så skoj. Du måste berätta om Jesus rädsla för människor.. och att du vill efterlikna.. Och att du i första hand lever efter dammiga bokstäver.. istället för kärlek. Bibelns uppkomst.. vet vi hur.. berätta om maktens kanonisering.. för att hålla.. kvar.. och utöka sin makt.. Du lever på allvar bland... maktens.. agenda... urvalda ord. Bra sak.. att Jesus.. inte gjorde som du... Berätta om din lust att välja.. via fritt val.. Att förskjuta.. att vara rädd.. Att förskjuta försoning och samtal.. Du är bäst.. Kram.

Svar: Kram själv. På en punkt kommer jag dock att göra dig besviken. Några dammiga bokstäver blir det inte.
Torbjörn Lindahl

2015-06-23 @ 20:33:52
Postat av: Maria

Det där kommer att gå bra. Hur det än går, typ.

Svar: Tack!
Torbjörn Lindahl

2015-06-24 @ 00:08:51
Postat av: den gamle (skadade) kamraten

Med av klantighet skadad fingertoppskänsla tror jag om du försöker ha samtalet om islamofobin i relation till vem som ger en sannare bild av Gud och Skellefteåfobin kommer din poäng - att ordet fobi är olyckligt - fram bättre.

Svar: Vi får väl se hur samtalet utvecklar sig.
Torbjörn Lindahl

2015-06-24 @ 01:15:13
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se
Postat av: Dag Sandahl

Hädelser tillåts aldrig. En gång var det den romerska kejsarmakten som inte fick hädas. Kejsaren var gudiomlig. Så blebv det under lång tid förbjudet att häda det kristna. Nu får vi inte häda den samtida värdegrunden. Till hädelse av värdegrunden hör inte bara skratt utan också fniss samt i högsta grad undersökande frågor.
Till maktutövning hör förresten alltid att ta monopol på språket. Det är därför begreppsanalys blir hädelse.
För de kristnas hädelse av kejsarmakten återstod bara avrättningen. Lejon, gladiatorer eller korsfästelse? Då gladde sig de kristna att de aktats värdiga ....

Svar: Hädat är väl vad jag gjort. Jag har dristat mig vara aningen skämtsam i närheten av ett av HBTQ-rörelsens favorit-monopol-uttryck. Klart värre än att svära i kyrkan.
Torbjörn Lindahl

2015-06-24 @ 08:18:57
Postat av: Ann O Nym

http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=98

2015-06-24 @ 16:13:16
Postat av: Kai

Har hört radioinslaget. Du gjorde mycket bra ifrån dig. Tack!

2015-06-24 @ 17:46:27
Postat av: Irene G

Hört radioinslaget. Mycket bra att du står för dina åsikter. Håller med dig!

2015-06-24 @ 17:49:33
Postat av: Jonas Nilsson

Försök till eftertanke. Fint att få lyssna till intervjun. Vettigt relevanta frågor. Inte enkla. Vi behöver förklara både huvudlinjer och undantag! Alla lösningar måste inte bli huvudsak. Sorgerligt att det måste vara en präst som får/vågar/vill ställa frågor som betydligt fler borde fundera och uttrycka. Imponerande påläst journalist men ändå uppenbart svårorienterat vad gäller etik och politik.

2015-06-24 @ 18:16:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0