Statsminister Löfven oroad

Kunde man läsa i tidningen för någon dag sedan.
 
Vad är det som vilar tungt på den mans axlar som bär ansvaret för ett helt land och dess folk?
 
Är han orolig att Sverige ska invaderas av främmande makt?
 
Att landet ska drabbas av svår lågkunjunktur, ja rent av depression med fattigdom och massarbetslöshet som följd?
 
Att en svår epidemi drabbar med hundratusentals kanske miljontals dödsfall som följd?
 
Att en stor komet eller meteor ska slå ner i vårt land och utplåna allt som finns på tusentals kvadratkilometer?
 
NEJ, INGET AV DETTA!
 
Han oroar sig för att frågan om samvetsfrihet inom vården ens ska kunna utredas. Han oroar sig för att det skulle kunna finnas sjukvårdspersonal som skulle kunna tänkas åberopa en sådan samvetsfrihet för att inte behöva medverka vid aborter
 
Denna gång känner jag att jag uppskattar nya bibelöversättningen. I den lyder Psalt 139 vers 23-24:
 
"Rannsaka mig Gud och känn mina tankar, pröva mig och känn min oro, se om min väg för bort från dig och led mig på den eviga vägen".
 
Själv var jag lite oroad tio minuter före högmässan i Hertsön i förmiddags. Bara tre personer hade kommit. Men till slut blev vi 46. Tack till Tuula som fixade "enkelt" (!) fika åt oss alla.

Kommentarer
Postat av: Andreas Holmberg

Psalt. 139:13ff är också tänkvärd läsning oavsett bibelöversättning. Var håller de s.k. biskoparna hus? Ska det verkligen vara omöjligt att förklara för politikerna att de håller på att göra det omöjligt för troende kristna och muslimer att bli barnmorskor? (De borde ju vara känsliga för opinionsyttringar även från vårt håll - om dessa bara blir tillräckligt starka!).

Och medan jag tidigare kunnat tänka att just den barnmorska som hjälper till vid mina egna barns förlossning säkert av samvetsskäl vägrar döda foster annat än i yttersta, yttersta nödfall (en äldre EFS-vän och barnmorska har sagt till mej att hon alltid respekterats för vägran att medverka vid aborter), blir jag ju i framtiden tvungen att se varje barnmorska som en nutida form av änglamakerska. Samvetsfrihet hade varit bra för hela barnmorskekårens rykte. Men nu?

Och, som sagt, vi väntar på ett klarläggande från de s.k. biskoparna (Arborelius är ju klar): kan en kristen människa medverka till nuvarande abortpraxis, t.ex. uppspårning och avlivning av foster med Downs syndrom?

Skriv en insändare i Kuriren, Dagen eller Kyrkans Tidning om det här, Torbjörn! Jag tror du kommer in.

2014-11-17 @ 10:57:17
URL: http://friapsalmboken.blogspot.com
Postat av: Andreas Holmberg

F.ö. har ju Gunnar Wennerberg tonsatt den psaltarvers du citerar underbart fint, se http://missionspsalmboken.blogspot.se/2011/01/utrannsaka-mej-min-gud.html

2014-11-17 @ 10:58:06
URL: http://friapsalmboken.blogspot.com
Postat av: Bosse

Antagligen på grund av det här som Löfven ser lite trött ut ibland. Han ligger och vrider och vänder sig i sängen hela natten på grund av att en barnmorska åberopar sitt samvete. Kanske han är rädd för att landet ska drabbas av en samvetsepidemi. Det i sin tur skulle hota många tagna beslut och Sveriges position som spjutspetsnation. Du måste förstå att frågan kan anta mycket stora dimensioner inom en snar framtid om man ger ett lillfinger. Det är synd om vår statsminister. Ack, ack...

2014-11-17 @ 19:42:56
Postat av: Alma-Lena

Ja du har så rätt Andreas! Vem kan känna förtroende för en läkarkår som företräds av en rabiat dödsförespråkare. Hon lyssnar inte heller på sina medlemmar utan går frejdigt ut och stämplar en minoritet av sina medlemmar som galna arbetsvägrare. Jag känner precis som du. Törs man lämna sina anhöriga i denna "vård"?

2014-11-20 @ 05:43:22
URL: http://barockbloggen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0