Dag 0

av kyrkomötet alltså. Det betyder att det officiellt börjar imorgon. Då får man återigen chans att se drottningen och kronprinsessan. Kan dom (som bestämmer) inte sluta med den återkommande kungliga glansen vid kyrkomötena? Det känns bara som ett försök att uppehålla den falska självbilden att kyrkan fortfarande är "mitt i byn" (samhället).
 
Har nu intagit mitt rum på hotellet jag bor på efter en trevlig middag tillsammans med sex av de övriga gruppkamraterna. Resten av gänget hade ärenden på olika ställen. Denna eftermiddag har vi ägnat oss åt att gå igenom en del av de ärenden vi har att behandla. Vi tar utskott för utskott enligt det förslag till remitering av ärenden som gjorts upp av presidiet och kansliet. För det mesta brukar förslaget gå igenom. Dock har vi i FK en gång för några år sedan fått behandlingen av en viss motion flyttad till annat utskott, men sådant sker sällan.
 
Även diskuterade vi lite om vi eventuellt ska gå i valteknisk samverkan med någon grupp vid novembersammanträdet då nya mandtperiodens kyrkomötets olika poster ska tillsättas. Jag föreslog att vi lika gärna kunde acceptera att bli ställda utanför utskotten. Tänk så kul vi skulle ha hela gänget; får på betald arbetstid träffas en vecka per år utan att göra någonting. Jo, vi kunde ju planera för hur vi ska ta över hela svenska kyrkan.
 
I morgon blir det fortsatt gruppmöte på förmiddagen, sedan inledning av kyrkomötet, både sammanträdesmässigt och med högtidlig gudstjänst i Domkyrkan och procession till Universitetet där vi håller till.
 
Vi vet hur många mandat vi får under kommande period (ett färre än nu) men vi vet inte exakt vilka som blvit invalda. Innan man vet det måste personkryssen på valsedlarna räknas. Alla som tror att dom möjligen kan ha blivit bortkryssade, säger samma sak: jag kommer inte att sakna själva kyrkomötet, men väl gemenskapen i gruppen.
 
Vid kvällens middag skålade vi givetvis för den nomineringsgrupp som alltid har roligast. Ni vet ju vilken, eller hur...?
 
 PS. Min gamle kamrat skrev på sin blogg om hur besöksstatistiken dalar om det blir för glest mellan inläggen: Exakt samma sak kan jag säga, men försummar givetvis inte en helt gyllene chans att påpeka att min statistikbacke slutar där hans börjar :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0