Tjugoförsta söndagen efter Trefaldighet

Högmässa I Hertsökyrkan med Bosse. Ovanligt kort gudstjänst idag. Tio över 12 var den slut. Men för någon vecka sedan hade Bosse hållit på till kvart i ett, så det jämnar väl ut sig i längden och beror väl också på hur många kommunikanter det är. Idag var vi enligt kyrkvärden 30 deltagare. Det är numera lite men för 25 år sedan var det mycket.
 
Den familj som skrivit upp sig på kyrkkaffelistan hade drabbats av sjukdom så fikat blev lite improviserat, men bullar ur frysen duger också. Som vanligt vid kyrkkaffen försöker jag se till att prata med någon jag inte känner. I Jakobstad förra helgen var det lätt men även idag fick jag hälsa på ett par jag aldrig mött; de var från Skellefteå och här för att senare under eftermiddagen deltaga i ett möte med andra som tillhör Ekumeniska kommuniteten Bjärka-Säby.
 
Buss hem och bara kort vila innan det blev bil till gudstjänst i Fridsförbundets bönhus. Ovanligt många upplevde jag. Och i jämförelse med kyrkan talar vi ju om helt andra tal. Även här ovanlgt kort gudstjänst. Predikan bara av en predikant, Mikael. I avslutningsbönen nämndes den bilolycka med dödsfall som skett här i Luleå i helgen. Vänskapsband sades finnas mellan de drabbade och unga i Fridsförbundet.
 

Kommentarer
Postat av: Thorsten Schütte

Tänkte direkt på dig när jag hörde om olyckan. Hoppas inte den överlevande satt bakom ratten...

Svar: Skulle ju vara en svår börda att bära, både att vara enda överlevande : "varför just jag och inte de andra?" och dessutom värre om utredning visar att föraren gjort något fel/olagligt, t ex kört för fort.
Torbjörn Lindahl

2024-10-21 @ 14:15:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0