Tredje söndagen efter Trettondedagen

Idag gjorde jag också det jag förra söndagen sa att Mats ibland gör: gå till hållplatsen lite längre bort och ta linje ett mot Hertsön redan när den bussen är på väg in mot stan. I god tid hade jag gått för säkerhets skull och fick vänta nästan tio minuter. Mats kom senare och fick bara vänta fem. 
 
På bussen konstaterade vi att nu kommer den fina vintertid då massor med studenter från Porsön vill in till stan på helgerna för att promenera, åka skidor/skridskor på isen.  Det innebär att vår närmaste buss (linje 4) ofta är överfull med ryggsäckar, skridskor och skidor och lika ofta försenad så man ibland missar bytet i centrum. Lika bra att gå lite längre och ta Hertsöbussen direkt när den kommer från sjukhuset. Alltså.
 
Väl i kyrkan, dit vi kommer precis i slutet av ringningen, hinner Mats in i kyrksalen i tid, men jag, som tar längre tid på mig sjunger psalmen i kapprummet och smyger in när Bosse redan börjat skriftetala. Vi borde förverkliga en idé jag fick redan "på min tid" som distriktspräst: högmässotid 11.15. Det skulle underlätta för alla som vill ta buss till kyrkan. Det är iofs just nu inte så många, men det borde bli fler. Av två skäl: ibland blir parkeringen bakom kyrkan väl full och dels av rena miljöskäl - för att inte tala om klimatet! - den motivering som numera får alla att foga sig oavsett vad saken gäller.
 
Idag var Bosse på prathumör. Kvart i ett innan högmässan var slut. Tyvärr orkar jag inte riktigt hänga med i förkunnelsen då hörslingan inte fungerar som den ska. Eller är felet i mina hörapparater? Över 50 deltagare. Lite kallt i kyrkan tyckte jag. Satt jag för nära blåset från fläktarna? När jag gick till ljusbäraren för att tända ett ljus och be för Maria, passade jag på värma fingrarna över ljuslågorna.
 
På bussen träffade vi även baptistpastorn Gudrun som var på väg till Örnäskyrkan för avslutningsgudstjänst för Ekumeniska vinterveckan -  som under årens lopp krympt och nu bara är en helg.  Men då Mats och jag deltog i inledningsgudstjänsten i Missionskyrkan (numera Ekumeniakyrkan) i fredags kväll tyckte vi att vi gjort vårt för ekumeniken. Dessutom ska man ju inte överge sin församlingsgemenskap. Men jag kan väl säga att under min tid som Hertsöpräst lade vi alltid högmässorna kl 18 dessa söndagar.
 
Hem fick vi bilskjuts med vänner som vi båda känt i flera årtionden.
 

Kommentarer
Postat av: Thorsten Schütte

Nu har du återuppfunnit den akademiska kvarten! ;-)

2024-01-22 @ 21:18:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0