Septuagesima

Tog buss med Simon idag. Till Örnäskyrkan. Gudstjänst ledd av Stefan. Två diakoner medverkade också + utöver kyrkomusiker en man som till eget gitarrkomp sjöng sånger på meänkieli. Man hade fördenskull också skickat särskild inbjudan till Tornedalsgillet. Gensvaret gott, 60-70 deltagare, tror jag.
 
Gudstjänst utan nattvard. Olika inslag vid förbönen som personlig förbön, möjlighet tända ljus, skriva böneämnen mm. Fin predikan av Stefan över dagens evangelium. 
 
Trevlig och - förhoppningsvis - kontaktskapande gudstjänst. Sådan som jag själv många gånger ägnat mig åt, ofta i familjegudstjänstens yttre form. Och då jag nu sagt att jag också ägnat mig åt dylikt under årtionden så må det även vara mig tillåtet säga att hur trevliga dylika tillställningar än är och hur många nya som än lockas komma så är det inget som i längden bygger församling eftersom det bärande i en traditionell högmässa saknas: nattvarden och
möjlighet till kontinuerlig återkommande församlingstillbedjan genom liturgins ord.
 
Enkelt kyrkkaffe längst ner I kyrkan.
 
Simon valde sen att gå hem (om han inte ångrade sig och tog en buss). Själv gick jag över till bönhuset där det under eftermiddagen var två predikotillfällen med mat emellan. Helt ok predikningar. Fräscha och glädjande befriade från sånt som man ibland kan uppleva som inlärda standardfraser. Givande samtal vid middagen och kaffet med både predikanter och styrelseledamöter.
 

Kommentarer
Postat av: Thorsten Schütte

Bra predikan i högmässan, den reflekterade bl a över att sannolikt även de som fick en denar för en ynklig arbetstimme var olyckliga över situationen.
Vid kyrkkaffe värmde oss en kyrkvärd som betonade att hon kände sig så trygg med alla kända ansikten av trogna mässdeltagarna.
Sedan sårcentrum grävde i mitt knäsår för provtagning den 10/1 har knäet blivit sämre, främst på natten och mera svajigt. Läkare kontaktad nu.

2024-01-29 @ 10:28:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0