Andra söndagen efter Trettondedagen

Tog buss t kyrkan idag. När jag bytte i stan så satt Mats redan på den bussen jag bytte till. Den kommer nämligen från sjukhuset och Mats brukar ibland gå till en hållplats lite längre bort och ta Hertsöbussen redan på väg in mot centrum. Jag som inte är lika pigg och rask nöjer mig oftast med närmaste hållplats men får då ett byte i stan.
 
Väl i kyrkan fann vi att det var många deltagare. 52 sa kyrkvärden efteråt. Påfallande stor grupp armenier är nu riktigt trogna. Dock är flera knutna till lokala pizzerian som öppnar kl 12 så de avviker alltid mitt i gudstjänsten. Inga katolska snabbhögmässor på en timme här inte. Men oftast hinner de i alla fall höra hela predikan.
 
Buss hem efter trevligt kyrkkaffe. Mats och jag skildes efter bussen, han hem, jag först förbi apoteket. Men vi sågs ca två timmar senare vid hållplats igen för färd till bönhuset. Vidar predikade över evangeliet om vinundret och lät en stor del av predikan handla om rätta bruket av alkohol. Helt korrekt sa han att det inte i bibeln går att finna något totalt alkoholförbud men väl varningar för missbruk. Slutsatsen blev väl (om än inte ordagrant) det apostoliska: allt är lovligt men allt är inte nyttigt.
 
Inget kyrkkaffe men sammanträde med framtidsgruppen. Den lyckas jag tydligen inte ta mig ur. Jag har ju officiellt avgått men har fortsatt vara med ändå. Jag får väl ta efter min svärfar som vid 70 års ålder sa "nu ska jag bli pensionär på riktigt".
 
(Glömde publicera igår så det kommer idag!)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0