Fastlagssöndagen

I morse tog jag bilen mot Kalix. Närmare bestämt Kalix kyrka där jag fått kallelsen predika. Bara två präster i tjänst nu i Kalix så hjälp av pensionärer efterfrågas. Det var kyrkoherden Hanna Johnselius som kallat mig och hennes man Mattias var liturg. 
 
Ämne för predikan Se vi går upp till Jerusalem.
1. Jesus går upp till Jerusalem för att lida, dö och uppstå. Enligt det som profeterna talat. Uppståndelsen är lika nödvändig för vår frälsning som Jesu död.
 
2. Kyrkan går upp till Jerusalem. Och gör det i högmässan varje söndag där Kristi golgataoffer blir närvarandegjort. Kort repetition av delar av blogginlägg för några dagar sedan.
 
3. Den enskilda människan måste också gå upp till Jerusalem för att dö från sina synder och sig själv.
 
Kyrkkaffe i församlingshemmet och sedan flera trevliga timmar i kyrkoherebostället hos Mattias och Hanna som jag lärde känna I Örnäsets församling 1999 då Mattias prästvigdes och jag fick vara hans handledare under pastorsadjunktsåret.
 
Hemma kl 19.
 

Kommentarer
Postat av: Thorsten Schütte

Högmässa på em i Möklinta, sista socken i Västmanland innan Dalarna tar vid. Mycket bra predikan, från den sällan använda höga prediktstol som prästen gick ner från sjungande en psalm som sedan kantorn tog upp. Semla sedan med kantorn vid bordet för lång pratstund.

Svar: Jag stod också i höga predikstolen igår.
Torbjörn Lindahl

2024-02-12 @ 09:31:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0