328:e dagen. Trettonde (!) söndagen efter Trefaldighet

Utropstecknet inom parentes kommer av att idag vid högmässsn, när Bosse pålyste textläsningarna för trettonde söndagen efter Trefaldighet, så tänkte jag att detta är ju fel, har han fullständigt rört ihop det? Det är ju fjortonde söndagen. Så jag dristade mig ropa "nej, det är fjortonde". Men ögonblickligen insåg jag att det var fel, så jag rättade mig. Ingen skada skedd, mer än att det var lite pinsamt för mig.
 
Skälet till min felräkning var mässan igår eftermiddag. Vi lät den präglas av helgens tema för trettonde söndagen och då bli ju den naturliga tanken att nästa högmässa är fjortonde söndagen.
 
!!??
 
Efter mässan gick jag direkt och bad Bosse om ursäkt. Han skrattade bara. Tänkte väl att har man gammal gaggig präst i församlingen så har man...55 deltagare enligt kyrkvärden.
 
Vid kyrkkaffet fick Simon chans prata lite med vår gudstjänstfirare från Kina och testa de få ord han kan sedan en kort kurs på högstadiet. 
 
Efter högmässan tog vi en biltur ut mot norra delen av Hertsön (inte bostadsområdet utan hela ön) bl a till Hagaviken och andra fritidshusområden. Att där var så många stugor! Jag frågade Simon om vi ska sälja kyrkstugan och skaffe en stuga här istället.
- Absolut inte, här har vi ju inte vår egen korkek, kom svaret direkt.
 
Vi hamnade även vid norra änden av Hertsöträsket. Dessa områden besökte vi ofta när jag var barn men då kom vi från andra hållet på cykel eller skidor. Roligt se trakten igen och de nya vägar som byggts.
 
Rejäl promenad hemma förde mig bl a förbi Lena där jag fick en kopp kaffe och en pratstund.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0