219:e dagen. Kristi himmelsfärds dag

Högmässa med dop av hel familj, mamma och två barn. Mycket högtidligt. Familjen från Iran. En kvinna därifrån som redan i många år till och från deltagit i gudstjänstlivet tolkade delar av Bosses ord. Fin upplevelse. Vi börjar bli en internationell församling med dop av kineser och personer från Mellanöstern. Dessutom har vi ju många andra icke-svenskfödda som deltar i gudstjänstlivet. Kanske är det invandrarna som ska rädda kyrkolivet i landet?
 
Dock betydligt färre än vanligt, bara 37! Men det är ju s k långhelg. Då passar människor på att fara bort - eller rent flytta till stugan så man inte ser dem mer på hela (dryga?) sommaren
 
Frimodig predikan av Bosse. (Man kunde nästan tro att han inspirerats av min betraktelse i Kyrka och Folk). Wallins psalm 159 med sitt mitt sällskap sorg och möda är var inte ens med på nummertavlan. Istället var det idel frimodiga psalmer, 716, 474, 69, 15, 16. Kristi himmelsfärds dag är en segerdag. Plats för mångfaldigt Halleluja!
 
Mässa sedan i vår lilla gudstjänstgemenskap hemma hos pensionerade diakonen och vännen Tommy. Mats åkte med mig till stan och gick sedan hem därifrån.
 
Nu väntar grillning. Nu blir det premiär! På Simons förslag skär vi köttet i lagom stora (=små?) bitar och grillar på spett.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0