209:e dagen. Surfade runt

lite på måfå på det s k nätet med telefonen (använder numera aldrig dator). Plötsligt hamnade jag på Kyrkliga förbundets hemsida. Då såg jag att där läggs det ut en inspelad radioandakt varje vecka. Kunde väl på kul lyssna på senaste veckans (v 18) tänkte jag. Men döm om min häpenhet när andaktshållaren visade sig vara gamle kamraten från ungdomen Göran Landgren. Givetvis inget innehållsligt eller teologiskt att anmärka.
 
Göran Landgren var iofs något mer kamrat med min gamle kamrat eftersom de båda deltog i Piteå sommarkyrka samtidigt som jag deltog i Tornedalens. Men vi träffades i alla fall.
 
Under senare tid har vi setts några få gånger, bl a hösten 1999 när Kyrklig Samling ordnade en gruppresa till Rom för div hög-, låg-,och gammalkyrkliga och karismatiska* för att ge möjlighet till samtal inför "kyrkans skiljande från staten". På den resan fick jag vara med eftersom jag var dekan i Synoden. Göran hade, vad jag vet, inte någon sådan grupptillhörighet som gav automatiskt deltagande utan han fick väl komma med på egna fromhets- och renlärighetsmeriter - vilka båda sannolikt är större än mina!
 
Ytterligare några gånger har vi setts. Bl a var det väl något årsmöte el.dyl. (Synodens eller Frimodig kyrkas?) som hölls den församling där han var Kh, tror jag? Även har han en gång kallat mig dit för att hålla något slags bibelundervisning. 
 
Vi har även talats vid i telefon någon gång. Vem som först ringde vem minns jag inte men bl a talade vi om, och jämförde, erfarenheter från ungdomstiden.
 
Har även sett namnet Landgren i Kyrka & Folk. Tror det stod något om Göran i samband med hans pension, men i vart fall har jag läst en intervju med hans bror.
 

 
* det var på den resan - bussutflykten till Panicale - som jag på allvar lärde känna Berit Simonsson, något som sedan varit mig till stor välsignelse
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0