244:e dagen. Prästmöte vid IKEA

blev det idag.
 
Mats och jag var i östra länsdelen för han ville snygga till på två gamla släktgravar som han känner visst ansvar för. I Haparanda hans morfar och mormors och i Torneå hans mormorsmors. Jobbet större vid den senare då det är en grusgrav som måste hållas fri från ogräs. Snabbtitt även in i stora kyrkan som till det yttre liknar Skellefte Lands kyrka. I samband med besöket i östra grannlandet besökte vi även ställen där div, som inte kan inhandlas i hemlandet,  går att köpa.
 
Men först Haparanda och - naturligtvis! - IKEA.  ett varv runt och köttbullar till lunch. Div saker att handla hade vi båda, mest jag, som handlade både åt annan person och åt mig, inkl en (som jag tycker) finurlig skafferiinredning som vägde 37 kg. Roligt, men när man ser alla affärslokaler som gapar tomma i stadens gamla centrum så undrar man om IKEA verkligen blev det lyft för staden som man hoppats. Men jag vet ju ingenting om befolkningsutveckling, arbetstillfällen och skatteinkomster i kommunen. Men det vet kanske gammal ungdomsvän som nu är kommunalpolitiker och som var på kommunfullmäktige när jag ringde för att fråga om han ville bjuda på kaffe när vi klarat alla våra ärenden. Ett möte vid vilket Stefan Aro höll ett föredrag fick vi höra. Då förstod vi vilket sammanträde Stefan var på väg till när vi under förmiddagen mötte honom strax utanför IKEA med en varmkorv i handen på väg mot något viktigare än att stå och surra med gamla vänner. Precis när han försvunnit dök pensionerade kollegan Sigge Westman upp. Han hann dock prata en stund. Så vi gemensamt kunde konstatera att som pensionär har man så mycket att göra att man inte hinner vara ledig.
 
På vägen hem hälsade vi kort på hos pensionerade vänner som var i sin stuga bortom Kalix (från Luleå sett). De hade i alla fall haft tid sätta på kaffe. 
Tack, för det!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0