236:e dagen. Heliga Trefaldighets dag

Efter visst funderande blev det den vanliga kyrkan. Mats hade berättat att han tänkte gå på gudstjänst på EFS-Sundet. Närmare för honom nu när han befinner sig i stugan i Kallax. Övervägde också det alternativet, men till sist blev det Hertsökyrkan. Om det berodde på den goda principen att inte överge sin församlingsgemenskap eller att jag var för sölig för att hinna till gudstjänst kl 10 låter jag vara osagt.
 
Enligt vad kyrkvärden noterat i statistikliggaren var vi 59 deltagare. Flera nya. Troligen ukrainare (bara kvinnor och barn). Roligt -igen! - att ukrainarna och armenierna finner varandra. De har ju ryska gemensamt som andraspråk. Snart får Mats starta en bibelstudiegrupp på ryska!
 
Eftersom man numera ofta sitter till bortåt kl 14 på kyrkkaffet så stannade jag sedan kvar och körde direkt till bönhuset. Hann dels läsa en liten skrift som var till gratisutdelning i kyrkan. Ett försök att på enkelt sätt presentera den kristna tron för sökare. Dels fick jag en stunds samtal med Bosse  bl a om den ytterst bräckliga grund islam vilar på. En liten Power Nap i bilen också innan jag åkte.
 
Kom alltså acceptabelt utvilad till bönhuset och fick höra god predikan av Mikael. Ägnade också tid åt att leta en bok jag glömde på hatthyllan för två veckor sedan. Fann den inte. Vem har tagit/slängt bort den? Det var en bok som jag tog i Örnäsgården på bordet för utgallrad litteratur från församlingsbiblioteket. Minns ej titeln, men nåt om feminismens påverkan på kyrkan. Tänkte väl bara få mina fördomar bekräftade. Men eftersom de i dessa avseenden är orubbliga så gör väl denna icke-läsning knappast så stor skillnad.
 
Även Mats dök upp. Men då jag efter gudstjänsten var upptagen med bokletande så hälsade vi bara kort.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0