284:e dagen. Koranbränningar

och annat ohyfs pågår i landet. Och väcker reaktioner. Myndigheter kan inget göra eftersom det inte finns lagrum för att förbjuda det. Om någon skulle vilja bränna en Bibel skulle jag absolut inte förespråka förbud.
 
Däremot kan man ju diskutera om allt som är tillåtet ska vara tillåtet exakt överallt. Jag menar det är tillåtet att pissa, men inte på offentlig plats där det kan uppfattas som förargelseväckande beteende. Det är tillåtet vara berusad men kommunen kan ha regler om var man inte får ragla omkring för då kan man bli gripen av polisen för fylleri. Då borde det vara möjligt resonera som så: att bränna en koran är tillåtet men bör inte ske på platser där det kan provocera särskilt, t ex nära moskéer och länders ambassader. Motsvarande för ev bibelbränning nära kyrkor osv. Generella lagar är kanske svåra men polisen borde mer kunna ta hänsyn till "provokationsfaktorn" vid tillståndsgivning.
 
Å andra sidan får det ju inte bli så att de grupper i samhället som är mest våldsbenägna eller har störst möjlighet få anhängare i Pakistan att ränna omkring och bränna bilar får lättare till lagskydd än andra.
 
Sedan är det också en fråga om uppmärksamheten. Om inga privatpersoner var där, om inga tidningar och TV-kameror var på plats, hur kul skulle det då vara att i ensamhet bränna en koran? Jag tänkte på detta för några år sedan då Nordiska motståndsrörelsen skulle marschera i centrala Boden. Enorm uppmärksamhet och massor med "motdemonstranter". Tänk om nazisterna fått genom stan helt ensamma, ingen publik och inga motdemostranter och i tidningen bara en notis i en enspaltare på fyra cm att NMR gått genom Boden men ingen brydde sig
- Hur kul skulle det vara på en skala, skulle min äldre dotter sagt.
 
Tig ihjäl dem - även koranbrännarna!
 

Kommentarer
Postat av: Thorsten Schütte

Tänk hur mycket resurser i form av främst pengar och arbetstid har gått åt Erdogans natostrul, koranbränningar och liknande elände som kunde ha gott till hjälp för Ukraina att vinna kriget!
Och vår praktikantregeringens insatser imponerar inte.

2023-07-22 @ 13:49:37
Postat av: Thorsten Schütte

En till reflektion: Om man bränner en koran/bibel/torah borde man som troende muslim/kristen/jude resonera att min Gud är så mäktig att han inte behöver försvaras av lilla mig mot hönshjärnor (förlåt alla hönsen!) som Paludan et consortes och ta det hela med upphöjt lugn!

Svar: Gud förstörs inte av våra händelser. Det är vi själva.
Torbjörn Lindahl

2023-07-22 @ 17:26:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0