265:e dagen. Stormötets sista dag. Fjärde söndagen efter Trefaldighet

Och idag gav jag upp. Inte för att det var något särskilt fel med innehållet - som jag uppfattade det. Nej, det var hörslingan som inte fungerade. (De unga män om ansvarade för det ljud-tekniska gjorde flerfaldiga försök hitta felet, men lyckades inte. Troligen glapp någonstans). Av högmässogudstjänstens liturgi hörde jag korta snuttar, av predikan ytterst lite. Men när Mats började be kyrkobönen var ljudet plötsligt perfekt. Bättre än både fredag och lördag. Men precis till Fader vår blev det sämre igen.
 
Vid kaffet fick jag chans hälsa på predikanten (Göran Esberg) och beklaga att det tekniska strulet gjorde att jag uppfattat endast lite av predikan.
- Men jag märkte ju att du var engagerad. Och det kan vara uppbyggligt nog.
 
Under pausen kom brodern Peter Hagman och sa att jag behövde flytta min bil annars skulle jag få 800 i böter. Jag hade nämligen ställt den vid vägkanten där den enligt Securitas kunde vara i vägen om räddningstjänsten skulle behöva fram. För att jag skull slippa stappla iväg med min krycka så lånade han bilnycklarna och fixade det. Får väl då i sammanhanget passa på att tacka alla som när de sett mig med min krycka kommit och erbjudit sig hämta kaffe och mat. I flera fall personer som är äldre än jag. Ett tecken på mitt inträde i gubbåldern?
 
Men svårigheten höra högmässogudstjänsten gjorde som sagt att jag gav upp och avstod eftermiddagens predikningar.
(Person med hörselnedsättning hör nästan bättre via Youtube hemma vid Tv:n)*
 
Väl hemma blev det kycklingfiléer till  middag, tillagade av Simon så man tror sig vara på kinarestaurang.
 
Men innan ķvällen var slut hann jag till kvällshögmässan i Hertsökyrkan. Där fick jag bl a möta den kvinna jag döpte för några veckor sedan när Bosse var sjuk. Fick då chans fullborda dophandlingen med ett moment jag glömde vid doptillfället, korsteckna med olja och bön om helig Ande.
 
Bosse berättade också att han tänkte föra in statistiken för lördagens stormötesmässa i Hertsökyrkans liggare
- Både celebrant och mässkläder och flera nattvardskärl kom ju härifrån.
 
Dock var deltagarantalet inte så stort i kvällshögmässan i Hertsön, bara 21. Men fullständig liturgi med aktiv församling som sjunger med i liturgin ger definitivt upplevelsen av riktig gudstjänst.
 
Fin och gripande predikan av Bosse om storheten i att kunna förlåta.
 
Ny besökare vid kyrkkaffet. Från Polen, men bor i Rutvik.
 

 
* det slår mig nu att då borde man ju kunna leta reda på Youtube-direktsändningen på telefonen och överföra till hörapparaterna via Bluetooth? Att jag inte testade det. Man är väl för oteknisk och för ointresserad av dylika moderniteter.
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Går bra att lyssna på Youtube medan man är på plats, enda nackdelen är att det är 18 sekunders fördröjning, skämtar predikanten så skrattar man när andra skrattat klart och tystnat!

Svar: Att jag inte insåg/visste det. Skämt i laestadianska predikningar är väl inte så vanliga så det blir knappast problem.
Torbjörn Lindahl

2023-07-13 @ 19:37:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0