Tredje söndagen i advent

Tog bussen till kyrkan idag. Väntade att se Mats på väg till hållplatsen men erinrade mig plötsligt att han är i Umeå hos sonen i helgen.
 
55 var vi i högmässan enligt kyrkvärdens notering. Två kvinnor i församlingen ansvarade för kaffet. Många bullar var bakade så jag fick med mig en påse hem.
 
Dock for jag inte direkt hem utan tog en stunds vila och gick sedan till västlaestadianska bönhuset. En hel del vänner har jag där sedan den tid då jag ca tio år i rad ledde högmässa enligt 42 års ordning i Örnäskyrkan under februarisamlingarna. Men många i min ålder och äldre är ju borta nu. Efter det att egna bönhuset byggdes 2005 upphörde det samarbetet. Men alltid roligt möta dem man lärt känna. 
 
Fin predikan av Laestadius. Både Mats och jag har alltid tyckt att den fortfarande läsningen av Laestadius ger viss stabilitet. (Ska det vara laestadianism så ska det). Kanske också nödvändig stabilitet eftersom live-predikningarna ofta är påfallande svaga. Jag har länge tyckt att predikningarna i öst generellt är bättre än i väst.
 
Ändå är det roligt att då och då gå på västbön. Alla är artiga och trevliga.
 

Kommentarer
Postat av: Thorsten Schütte

En av de bästa högmässorna någonsin - väl besökt, bra predikan, fint sjungen liturgi och en timmes samtal om förlåtelse vid kyrkkaffet i vapenhuset med präst och två Ukrainare.

2023-12-18 @ 09:21:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0