Menlösa barns dag

Eller som man nu ofta säger: värnlösa fast det ännu hellre borde heta oskyldiga barns dag. Eller så kallar vi dagen rätt och slätt Fjärde dag jul. Men då märks det ju så tydligt att vi hoppat över tredje dag jul som är aposteln och evangelisten Johannes dag. Nu är det bara två dagar kvar som har namn efter sitt nummer efter juldagen nämligen Trettondedagen 6/1 och tjugonde dag (Knut) 13/1 - den dag man städar bort julen och slänger ut granen. Man kunde iofs tänka sig att vi även tydligare uppmärksammade åttonde dag jul (nyårsdagen) som är Jesu omskärelses dag.
 
Denna dag har för mig präglats av (1) promenad till stan med Mats. Jag gick med rollator, vilket svägerskan särskilt noterar☺. Vi tar alltid gemensam promenad torsdagar. Efter kaffe på Condis gick jag vidare till vännen Tommy där jag (2) firade mässa i den lilla St Paulus tältmakarens husförsamling. Fem deltagare. Mats gick på mellandagsrea. 
 
Efter mässan gick jag (3) till Kvantum för inköp till kvällens begivenhet: (4) sedvanligt menlösa-barns-dags-fika med ett antal vänner. Några borta av hälsoskäl men sex var vi sammanlagt. Ungefär vad som riktigt bekvämt ryms i mitt vardagsrum.
Som avslutning tände jag granen (levande ljus i plastgran!) Och vi sjöng två julpsalmer.Efter det att gästerna gått bytte Simon ljus i granen och vi tände de tio ljusen en gång till samtidigt som vi lyssnade till O, helga natt med Jussi Björling.
 
När man gjort det - då är det jul!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0