321:a dagen. Tolfte söndagen efter Trefaldighet

Högmässa givetvis i Hertsökyrkan. Fr o m denna söndag kl 11. Bosse tillbaka från semestern och ledde mässan. Men som predikant hade han anlitat unge prästkandidaten Pontus som varit synlig i vår gudstjänstgemenskap - inte söndagligen, men rätt ofta - under ett bra tag. 
 
Synbarligen fostrad i högkyrklig liturgisk tradition, vilket även märktes på hans agerande förra söndagen då han hjälpte Mats med distributionen. Att han är prästkandidat har jag hört tidigare, men idag fick jag veta att han är prästkandidat i den anglikanska kyrkan och studerar i England. Svenska kyrkan med alla sina modernistiska påfund är inte ett alternativ. Det har han själv skippat. Tragisk förlust för svenska kyrkan som genom sina vägval allt tydligare väljer bort dem som skulle kunna bli goda präster.
 
Att han skulle bli en god präst märktes i hans predikan. Inte ens en tiondels mening att anmärka på rent läromässigt.
 
54 gudstjänstfirare, enligt kyrkvärden.
 
Efter högmässan blev jag hembjuden till ett par jag känt ända sedan jag började som präst 1979. Har varit där många gånger förr och dom hemma hos oss i radhuset på Porsön. God gemenskap som alltid, andliga samtal och gemensam bön.
 
Till middag blev det rökt röding.
 
Fin dag.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0