319:e dagen. Storstrand

i Piteå var jag till idag men först på kvällen.
 
Mitt på dagen sms:de Maria och undrade om jag kunde komma. Hon saknade assistent. Jag for på stört  men väl där så hade en vikarie just kommit. Mitt erbjudande stanna och prata en stund avfärdades, hon ville vara ifred. Det respekterades givetvis.
 
Istället for jag till stan och efter kort ärende träffade jag vännen och kollegan Stefan Aro. Givande pratstund å parkbänk på gågatan. När vi skulle skiljas föreslog han att jag skulle följa till EFS Storstrand i Piteå där det var något slags inpirationsdagar och där präst som vi båda känner (i mitt fall kanske mer "vet om") skulle predika. Sagt och gjort. Efter snabb middag kom han och hämtade upp mig.
 
Då vi kunde jämföra kvällsmötet med både laestadianska gudstjänster och OAS-möten tyckte vi nog båda att det var lite "tunnt" och tendens till underhållning. Dock utnyttjade jag med glädje möjligheten till personlig förbön. Böneämnet vet ni. Då förbedjaren som bad med mig var en god vän sen många år från Luleå, var det extra glädjande. Vid kaffet efteråt träffade jag många vänner från OAS- mötestiden. Då jag berättade det s k läget lovade alla att be.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0