312:e dagen. Nya perspektiv

har det onekligen blivit.
 
I alla fall för mig personligen nu när Maria har en allvarlig sjukdom i kroppen. Mycket annat blir oviktigt. Kanske för att man inte riktigt orkar.
 
Men en sak grep tag i mig i nyhetsflödet: att 20 kyrkor brännts ner i Pakistan - ett av de muslimska länder som starkt protesterat mot koranbränningar i Sverige. Jag försvar inte på något sätt att man skymfar koranen. Skulle aldrig själv göra något liknande. Men lite perspektiv, tack. Gruppen Kristna är är faktiskt den enskilda grupp i världen som är mest förföljd. Och en stor del av förföljelsen finns just i muslimskt dominerade länder. Men det tigs det ofta om i den officiella politiska debatten och i nyheter och TV.
 
Men det jag inte orkar som förr är att engagera mig. Gäller det inom det kyrkliga så går en enstaka gudstjänst och predikan bra, men inget långsiktigt; vad gäller kyrkstugan så har kraften sista veckorna mest räckt till att fara dit med Simon och äta lunch eller dricka kaffe och känna sig som Ferdinand under sin korkek. Dock luktar vi inte på blommor. Men igår tog vi oss för att plocka av den svartvinbärsbuske som någon planterat vid hörnet. Ingen jätteskörd, ca en halvliter. Men vi kokade sylt och åt till pannkakorna.
 
Men vad allvarliga perspektiv beträffar så gäller det ju att veta var man har sin trygghet. Det borde varje människa ständigt betänka. Ikväll tittade jag på programmet Saliga sånger (Svt Play). En stor grupp norska och svenska kristna artister var i Nashville i USA och spelade in nya och gamla kristna sånger. Lite (?) upp-poppad stil - inte mig emot - men texterna var ju de kända, t.ex O, Store Gud, Blott en dag, Pärleporten. Även en av mina favoritsånger:
 
Det enda som bär när allting annat vacklar
Det är Guds nåd och Guds barmhärtighet...
 
Det enda jag vet det är att nåden räcker
att Kristi blod min synd, min skuld betäcker.
Det enda jag har att lita till en gång 
det är Guds nåd, Guds gränslösa nåd
 
Det enda som står igenom.alla tider
Är Kristi kors och blodets säkra grund..
 
 ...Och detta är nog för all min synd blev sonad
när Jesus dog för mig på Golgata.
 

Kommentarer
Postat av: Maria

Mycket fin sång. När allting annat vacklar, så är det ibland i livet.

2023-08-19 @ 00:48:00
Postat av: Jonas

Lite segway från Pakistan, men Kanal 10 visar ibland CBN som har en bra bevakning av Indien där man inte gör nån större skillnad på de lidanden som drabbar kristna och muslimer i spåren av Narendra Modis nationalistiska framfart.

2023-08-19 @ 01:32:24
Postat av: Thorsten Schütte

Jag är imponerad att du håller bloggen i gång så bra!
Och Pakistan visar med all önskvärt tydlighet att ett religiöst majoritetssamfund ej skild från staten alltsomoftast leder till majoritetens diktatur.

Svar: Även vi har ju levt i religiöst motiverad majoritetsdiktstur fr under det kungliga enväldets tid t o m Karl XII.
Torbjörn Lindahl

2023-08-19 @ 18:21:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0