301:a dagen. Bildbevis

kommer här från vår samling i finska lappland.
 
 
Mats Rondahl, Stefan och Eva-Lena Aro, Timo och Susann Saitajoki, Lars-Gunnar Forsberg, Torbjörn Lindahl.
 
Kära läsarna kan väl ana den gemytliga stämningen. Men det var också ytterst allvarliga och angelägna samtal om det kristna livet och det s k läget i kyrka och väckelse i både Sverige och Finland.
 
Morgonen efter visade Timo en gammal finsk Bibel för Mats och mig:
 
 
 
Tror bestämt det var den jag i yngre dagar hörde talas om under namnet "registerbibeln". Den innehöll nämligen en lång avdelning med ord och uttryck för viktiga kristna sanningar, och sedan hänvisningar till bibelverser där detta nämndes.
 
I min ungdom (?) när jag började bekanta mig med den laestadianska rörelsen sades det mig att registerbibeln varit viktig (avgörande?) i många lekmannapredikanters bibliska och teologiska skolning. Kändes nästan lite heligt få vidröra ett gammalt exemplar. Kanske ungefär som Illustrerat Bibellexikon för min prästgeneration.
 
Jag förutsätter (men vet inte) att bibeln senare tryckts och utgetts i mindre otympliga storlekar.
 

Kommentarer
Postat av: Sven

Roligt att se. Ni har ju något gemensamt, förutom - numera - livets olika växlingar och vändningar, som är gott att dela. I och med att det ni har gemensamt är av himmelen blir det ju större desto mer det delas. Hade varit kul å vara med.

Svar: Tyvärr bor du väl lite för långt bort för ett snabbt kvällsfika i trakten av Muono.Men roligt hade det givetvis varit att se dig igen.
Torbjörn Lindahl

2023-08-08 @ 09:14:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0