40:e dagen - av sista året av min flyende ungdom. Domssöndagen 20 nov

Idag predikade Göran Larsson i högmässan som Bosse ledde. Det blev finalen på den helg vi fått ha tillsammans med honom. Även igår undervisade han hela dagen. 
 
I högmässan var vi säkert över 60 personer, barnen medräknade. Och gott om präster - snart kan det vara fyra tjänstgörande per söndag om trenden håller i sig. Görans predikan var helt fantastisk. Jag sa till Bosse vid kaffet att "det här är ju nästan den bästa predikan man hört här på åratal".
- Tur att du sa "nästan", skrattade Bosse.
 
Gott och överdådigt kyrkfika gjort av en familj i gudstjänstförsamlingen. Stort tack! Vid kaffet fick jag även goda råd från två av damerna angående hur jag på bästa sätt borde tillaga maten till familjebjudning senare idag. Råden var dock inte identiska så här hamnar jag i en valsituation. Kanske avgörs det av vilka ingredienser jag har hemma för man vill ju inte i onödan behöva gå till affären på den kristna vilodagen. Å andra sidan är ju syftet med vilodagen  enligt Luther i katekesen att "inte förakta Guds ord och predikan". Och det har ju redan tagit del av...??
 
Buss hem med Mats och vi hoppade av linje 1 vid OK vid Badhuset så fick jag promenera en bit på slutet.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0