38:e dagen. Göran Larsson

Kommer att medverka i Hertsökyrkan i helgen med föreläsningar om (om jag fattat rätt) perspektiv på tidens slut, döden mm. 
 
Ikväll, fredag, fr 18.30
Lördag kl 10 t o m helgsmålsbön (två timmars lunch så man får möjlighet fara och äta)
Sönd kl 11 predikan i högmässa.
 
(Rekommenderas att besökare försöker minska antalet bilar genom buss- eller samåkning. Antalet p-platser som finns kring kyrkan och Hertsötorg är begränsade.)

Kommentarer
Postat av: Andreas Holmberg

Hoppas det han säger är rätt och riktigt också. Ni får väl pröva allt och behålla det goda, som det heter. Blir det tillfälle till frågor är det desto bättre.

Hittade just "Vid dagens början" av hovpred, pastor primarius Olle Nystedt (1888-1974). Lite blandat innehåll, men de tre sista veckornas dagbetraktelser (24 e Tref - Domssöndagsveckan) är 21 märgstarka betraktelser i världskrigets skugga (1942). Klockrent, inte minst de avslutande psalmverserna.

Några alternativa tolkningar presenteras och ventileras ibland, men slutsatsen blir ändå att det är bäst att ta det säkra före det osäkra och låta det uppenbara allvaret inför tidens slut - i Jesus´ och apostlarnas förkunnelse och i vår kyrkas bekännelse - vara på fullt allvar. Inga löften utan täckning. "Fröjda eder med bävan".

Försiktighetsprincipen måste gälla i evighetsfrågan, precis som när det gäller beredskap inför t ex brandkatastrofer, miljöförstöring eller nya krig. "Kämpa trons goda kamp - sök att vinna det eviga livet som du har kallats till." "Vad hjälper det en människa om hon vinner hela världen men förlorar sin själ?" "Tro på Herren Jesus, så blir du frälst."

Svar: Tid till frågor blir det säkert. Men erfarenheten är ju att vad han än undervisar om ur gamla testamentet, så handlar frågorna om dagens politiska mellanösternkonflikt.
- Har människor överhuvudtaget hört vad jag sagt, klagade han en gång efter en frågestund i Hertsökyrkan.
Torbjörn Lindahl

2022-11-18 @ 15:46:59
URL: http://efsidag.blogspot.com
Postat av: Andreas Holmberg

PS. Ja, inte försiktighet i Kaj Munks mening då. Som sagt: vi ska kämpa trons goda kamp. "Försiktiga människor ska inte ha sanning, utan en soffa", sa han i en predikan. Se hans dikt i ämnet: http://diktarna.blogspot.com/search/label/F%C3%B6rsiktighet

2022-11-18 @ 15:49:12
URL: http://efsidag.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0