24:e dagen. Allhelgonaafton

Tre huvudinsatser: 
 
1) förmiddagskaffe med god vän på närbeläget konditori där vi fick samtala om div frågor hörande till kristendomen och "vägen och vandringen". Bl a om hur en rätt omvändelse (bör?) gå till, dvs om "hur man till tron komma skall" som man förr sade i laestadianien
 
2) eftermiddagstur till kyrkogården i Töre där vi tände ett ljus i medhavd gravlykta, sjöng en psalm och bad en bön vid svärföräldrarnas/morfar och mormors grav. Sonen övningskörde fram och tillbaka och gjorde det bra. Nyttig övning få köra i mörker.
 
3) kvällsbesök i bönhuset (Luleå Fridsförbund) där jag predikade. Gudstjänsten var inledningen till möteshelg som nu fortsätter lörd kl 13 o 16 (med matservering mellan) och sönd kl 13 *.  Mats följde med mig. Vid fikabordet samtal.
 
(4) eftersnack med Mats hemma hos mig, bl a om att han fått förfrågan vara Fridsförbundets konfirmandpräst, efter det att jag (av hälsoskäl) avsagt mig uppdraget efter ett antal år.
 

 
* den uppmärksamme noterar att gudstjänsterna inte kolliderar med högmässotider. Välkommen till mässa i Hertsökyrkan både lördag och söndag kl 11.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0