72:a dagen. Julbastu

blev det idag. Men Mats och jag bastar ju i bostadsrättsföreningens bastu varje torsdag kväll så någon gång måste ju bli sista tillfället före jul.
 
Men innan dess hade vi kring lunch tagit vår sedvanliga torsdagspromenad och sen hade jag handlat lite som fattades inför jul. Sen gjorde jag något jag nästan aldrig gör: bakade! Både en mjuk pepparkaka (blev god) och pepparkakor - visserligen av köpt deg och det var Simon som gjorde huvuddelen av jobbet. Men vi kan väl säga att jag ledde och fördelade arbetet, så får jag också min beskärda del av äran. Särskilt alla kvinnor i bekantskaps- och läsekrets ska nu berömma mig för min duktighet.*
 
I morgon ska jag vara ännu duktigare. Då blir det att ta fram allt som hör julen till. Men granen tänds inte förrän julaftons morgon.
 

 
varför bakar jag (nästan) aldrig? Av samma skäl som gör att jag aldrig lagar mer än husmanskost till mat: jag finner absolut inget nöje i det. När maten/baket väl är klart är det visserligen en glädje,  men vägen dit! Rena Via dolorosa (smärtornas väg). Jag säger som många gånger förr; hade jag bara råd skulle jag utan att blinka kunna gå ut och äta varje dag!
 

Kommentarer
Postat av: Andreas Holmberg

Men Torbjörn! Varför ska allt vara så roligt jämt? Läser du inte Broder Lorens som mot sin egentliga önskan blev placerad i klosterköket och fick så många andliga lärdomar där?

Måste dock erkänna att jag blir glad när jag slipper laga mat och (som i går) något av de hemmavarande eller hemkommande barnen gör i ordning middagen!

Svar: Ska och ska och roligt och roligt. Vem har sagt att det ska vara roligt jämt? Livet är en jämmerdal, man får göra det bästa av det 😀
Torbjörn Lindahl

2022-12-23 @ 01:27:04
URL: http://efsidag.blogspot.com
Postat av: Anonym

Duktigt gjort. Nu kan du fortsätta med matbröd som du gjorde förr.

Svar: Om jag ids.
Torbjörn Lindahl

2022-12-23 @ 09:25:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0