Frimodig kyrka

är naturligtvis den nomineringsgrupp du ska ge din röst i kyrkovalet i höst. I alla de sammanhang där det finns möjlighet.  Först givetvis i valet till kyrkomöte och stiftsfullmäktige, därefter i lokala val  till kyrkofullmäktige i alla de pastorat i landet där Frimodig kyrka ställer upp. 
I höstens val blir det på 72 ställen i landet, mot 68 valet  2017.
 
Fyra nya pastorat alltså. Och av dessa finns tre i Luleå stift! Så förutom Umeå och Boden, där vi redan är invalda, så ställer vi i höstens val även upp i Luleå Domkyrko,  Nederluleå och Kiruna.
 
Så nu är det bara att gå och rösta! Men för att få rösta krävs att man är medlem i Svenska kyrkan. Det finns ett antal människor som lämnat kyrkan för att dom tycker den är alltför förfallen. En protesthandling av ytterst litet värde menar jag, eftersom kristtroende kyrkoutträdare är så förhållandevis få i det ständigt pågående medlemstappet att dom knappast märks i den stora grupp som lämnar pga ointresse för kyrkan och är helt sekulariserade.
 
Har du redan lämnat, överväg gå med igen så du kan rösta på Frimodig kyrka. Ta ditt kristna ansvar så länge det är möjligt. Här kan vi tillämpa Luthers ord en kristen planterar sitt äppelträd även om hon vet att den yttersta dagen kommer i morgon. Dvs man tar sitt ansvar i sin kallelse (familj och arbete) in till den dag Herren kommer åter. Men avgör inte själv när det är dags avsäga sig upodraget. 
 
På samma sätt är det med kyrkan. Man tar sitt ansvar så länge det finns minsta möjlighet bidra till en bättre ordning. Endast så kan kan man - frimodigt! - stå upp när man kallas fram av husbonden för att "avlägga räkenskap för sin förvaltning".
 
Och du som har äldre tonåringar i ditt hushåll: se till att dom också (är medlemmar och) går och röstar. Från 16 års ålder får man rösta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0