Oväntat 1 & 2

Först: jag märkte att jag hade punktering, i vart fall för lite luft i höger bakdäck. Såg det på varningslampor när jag körde iväg för att lämna diverse till återvinning. Så fort jag kom till en plats där jag kunde stanna utan att utgöra en trafikfara gick jag ut och inspekterade däcket. Jo, lite mer ihopsjunket än på vänstra sidan var det nog. Men inte värre än att jag ansåg mig kunna uträtta mitt ärende. Sen blev det - i lite måttligare fart än vanligt - till bensinmack för att kolla. Övriga tre däck var helt ok, men detta hade klart mindre än hälften av rekommenderat tryck. Direkt till däckverkstad, där chefen själv hade tid och direkt gick och tog hand om min bil. Jag hann ta en latte i automaten och sen gå ut en liten stund så kom han åter och berättade att det var ett litet hål där det satt något som var tunnare än en knappnål. Men inga problem åtgärda det, bara för mig att betala och fara hemåt.
 
Väl hemma såg jag att äldste sonens cykel (min f d) stod vid husväggen och vid köksbordet satt han och åt hamburgare.
- Jag tänkte att du kanske behövde hjälp med nåt!
 
Det visade sig att han mest tänkte på flytt av möbler upp eller ner, men det arbetet har jag dels fått hjälp med och dels klarat själv. Så "överblivna" möbler är redan levererade till återvinningen.
 
Men när man ändå har arbetsvillig ung man på besök valde vi fara till kyrkstugan. Där står nämligen en nyinköpt kyl/frys som han för  några veckor sedan inspirerade mig att köpa när vi tillsammans var och fikade i stugan. Snabbtur till Storheden på stört. Problemet var bara att den är lite högre än den gamla, och rymdes inte under köksbänken som vilade på äldre skåp med lägre höjd. Vi insåg redan direkt vad som behövde göras, men ork och inspiration har inte riktigt infunnit sig. Förrän oväntat idag! Alltså tog vi med oss lister så vi kunde göra skåpen högre. Med lite funderande och snabbesök på Storheden för kompletteringsköp av lämplig skruv, så var allt klart. Precis på det sätt vi tänkte redan för flera veckor sedan.
 
Kul att få det gjort.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0