Vad ska man blogga om?

Det var en fråga vi flyktigt berörde när jag om eftermiddagen satt hos min gamle kamrat i Älvsbyn. Något definitivt svar lyckades vi inte diskutera oss fram till.
 
Annat vi diskuterade var regeringsbildningen. Vi konstaterade att både (s) och alliansen tydligen tänker köra ända in i kaklet innan dom på något sätt börjar förhandla (kompromissa?)
 
Ytterligare annat samtalsämne var mellanösternkonflikten utifrån det TV-program jag nämnde igår och frågan vad den s k försoningsstriden under 1800-talet egentligen handlade om.
 
Så visar det sig att två präster även kan diskutera frågor med teologisk anknytning. Att en präst också kan upprätthålla goda kyrkliga traditioner visade sig i att min gamle kamrat inköpt och gav mig lämplig present för att (åtta dagar sent visserligen men likväl) fira International BAPABD.*
 
Skälet till kort besök i Älvsbyn var MC-tur i - till en början - fint väder. Första stopp Pite MC & Motor för beslut om kommande service och montering av handtagsvärmare,** sen Paltserian i Öjebyn, sen Älvsbyn, sen en stund hos dotter m familj i Boden efter att man kört den fina MC-vägen över Brännberg. Men då hade det redan börjat regna något,  så väl hemma blev det att olja in kedjan.
 
Är det roligt eller roligt med motorcykel? Svaret är: jätteroligt.
 

* min gamle kamrat läser dagligen den blogg som jag är förhindrad att rekommendera.
 
** sådant kan iofs avhandlas på telefon men att köra (!) dit (med MC) är klart roligare än att ringa

Kommentarer
Postat av: Thorsten Schütte

Läsvärt om regeringsbildningen:
http://www.sandaren.se/debatt/sa-kan-alliansen-delas-upp

2018-09-21 @ 14:53:06
Postat av: Thorsten Schütte

A propos "ända in i kaklet": Politikerna på riksnivå - ingen nämnd och ingen glömd - uppför sig så eländiga att jag stackars väljare måste greppa skämskudden fastare för varje dag. Jag tycker att Kungen, som ju så rådigt ingrep vid Svenska Akademins sönderfall, ska läsa lusen av politikerna vid Riksmötets öppnande! Då kanske jag blir rojalist på kuppen.

2018-09-22 @ 17:38:59
Postat av: Den gamle kamraten

Det märkliga är att fyra partier var för sig kvitterar ut partistöd och går till val utan gemensamt tydligt program men nu, när det passar sig, agerar som ett parti i talmansfrågan.
Undrar om det på sikt kommer att lura väljarna med att på så sätt försöka samtidigt skita och hålla emot.

2018-09-22 @ 23:19:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0