Jag har gjort det oförlåtliga

Jag har i hastighten råkat rekommendera den blogg som inte får rekommenderas. I två och ett halvt år har jag lyckats hålla mig nykter. Men nu tog jag ett återfall. Men det skedde så spontant och omärkligt att jag inte ens insåg det själv. Först igår, när jag skrev på bloggen och surfade runt lite i gamla inlägg för att påminna mig om vad jag tidigare skrivit, såg jag det. 
 
Alltså är det bara att vänta på ny anmälan till domkapitlet. Vem blir det som anmäler mig denna gång? En lokal kyrkopolitiker, eller en grannkyrkoherde som anser att jag ännu en gång varit ute på tassemarker, eller någon stiftsanställd som är trogen läsare av min blogg? Hjälpsamma personer är det ju gott om inom kyrkan.
 
Men nog tycker jag synd om biskopen. Nu när han har mindre än sex månader kvar av sitt episkopat, och vill börja trappa ner lite försiktigt och börja njuta av jordelivets sista vilotid; då ska han behöva ägna den sista biskopstiden åt ännu ett disciplinärende. 
 
Jag säger bara:
- Kära läsare, förlåt mig att jag så lät mig gripas av kunnigheten och insikten i ett blogginlägg att jag glömde att densamma bloggen inte får rekommenderas. Jag ska komma ihåg det nu: det är  bättre att kyrkligt folk lever i okunnighet och utan utmaningar.*
 
- - - - 
 
* alltså att man inte behöver möta något som är så där lagom irriterande att man måste tänka efter ett varv till, som min gamle kamrat skulle ha sagt

Kommentarer
Postat av: den gamle...

Om du tänker ett varv till kan det ju vara så att de gamla anmälarna, av att du friades av Domkapitlet och definitivt i den aspekten, fattat att Dag S inte är Voldemort. Det KAN vara så. Jag säger inte ATT det är så att de har den slutledningsförmågan.

Svar: Om man ska komma fram till det då får man nog - om man är så trögtänkt som jag - tänka till flera irriterande varv....
Torbjörn Lindahl

2018-01-13 @ 21:31:50
Postat av: Jonas M

Förhoppningsvis har belackarna lärt sig att enbart rekommendera en blogg - kristen sådan - aldrig kan föranleda ett fällande beslut i domkapitlet. Även om de inte tycker att steget till Voldemort är så långt. För övrigt har ju församlingar, som den i Stora Tuna, haft Harry Potter-arrangemang i kyrkans regi (illa!).

2018-01-14 @ 20:48:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0