Bjärka-Säby

har jag varit på under helgen. Nerresa i fredags och resa norrut idag. Mitt första besök på detta omtalade ställe. Var där tillsammans med fem prästkollegor från domkyrkoförsamlingen. Ytterligare en arbetskamrat med make var där. Gemensamma gudstjänster och tideböner + ett antal valfria seminarier. Enkelt kan man väl säga att jag valde så att jag fick så mycket ortodoxi som möjligt. Desamma valen hade kollegan Bosse gjort, utan att vi samrått på minsta sätt. Det gjorde det hela enkelt då vi också delade rum. Vårt seminarieval gjorde att vi fick lyssna till prof. John Behr flera gånger. Det är inget man ångrar.
 
Tågresan tilll Arlanda var också trevlig. Vi satt alla i samma avdelning men fyra av oss vid samma bord. Där blev bl a samtal om vilken bok (efter Bibeln!) Som gripit oss mest. Både Kristi kyrka av Bo Giertz och Ropandes röst av Bengt Pohjanen nämndes.
 
När vi nu skilts åt och man ser tillbaka så var det en positiv upplevelse. Mer sånt, där vi prästkollegor kan träffas under givande och gemytliga  former. Men risken med det är förstås att vi pratar oss samman än mer (!) om sånt vi anser bör ändras i församlingsorganisationen. Särskilt om chefen inte är med🤔

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0