Ovanligt många

var vi i gudstjänsten idag. 46 om jag minns rätt från min snabbtitt i statistikpärmen. Men då hade vi draghjälp av att det var volontärsamling plus att vi gästades av två västerbottningar som var på tillfälligt besök i norrbottniska residensstaden. Fem var vi som samlades till bön och förbön en stund före mässan. Det börjar snart vara ett år sedan initiativet med dessa bönestunder togs. De första månaderna var engagemanget rätt stort, men sedan har det falnat. Men när vi väl tar oss samman och sätter oss ner för bön så tror jag alltid att de som deltar uppskattar det. Att som tjänstgörande präst och predikant få bli föremål för andras förböner är också stärkande.
 
En sjukkommunion och ett besök hos mamma hann jag också med innan jag efter bussresa hamnade i favoritfåtöljen. Kanske är det gamle grottmänniskan inom en som trivs så gott med att sitta i skymning inomhus och titta ut (genom fönstren som ur en grottöppning) på naturen och de ovanligt stora snödrivorna. Jag erkänner att jag inte nog kan prisa Mockfjärds försäljare som övertygade mig ta altandörr med glas ända till golvet och att göra likadant när jag tog upp nya fönster i väggpartiet bredvid. Att en god vän och trogen bloggläsare uttryckt att det blir mycket fönsteryta att putsa, fäster jag inget avseende vid. Det är med fönsterputsning som med dammsugning; det finns en standardlösning på problemet med för mycket jobb: låt bli!🤣
 
Nu har det mörknat så mycket att det lönar sig tända utebelysningen och få det njutbart på annat sätt. Nu blir det middag.
 
Just idag är det dock exakt åtta månader till min 65-årsdag och exakt fyra månader -(minus) en (1) dag till 39-årsdagen av min prästvigning. Sådana insikter väcker tankar om framtiden. Men just (precis just  alltså) när jag står vid altaret och i predikstolen (ambon) finns ingen lust till pension.
 
 

Kommentarer
Postat av: Andreas Holmberg

Ja, tänk att även unga präster blir så gamla! Du var ju så otroligt ung och fräsch på 70-talet (vad ska då inte jag ha varit ;o).

Lite oroväckande det här med pensionsålder för präster. Gillar det icke. Dom ska BÄRAS upp i predikstolen.

Svar: Åhå! Eftersom jag prästvigdes juni 1979 så var det bara ett halvår du kunde ha upplevt mig som präst under 70-talet. Men ung var jag ju. När jag ser kort på mig från den tiden kan jag inte annat än tänka : " hur kunde en sådan pojkspoling få komma ut som präst?"
Torbjörn Lindahl

2018-02-12 @ 11:53:51
URL: http://efsidag.blogspot.com
Postat av: Sven Alberius

Låt bli då att gå i pension! Jag har försökt detta två gånger och misslyckats.... Kanske finns du i ett sammanhang där din förkunnelse har en given plats. Säkert har trogna åhörare. Lyssna nu på en kollega som är 3 månader äldre "enligt köttet" och 5 månader äldre efter vigningen "till det heliga prästämbetet".
Ta inte allt i detta livet så väldigt blodigt. Vi tillhör ju ett evigt rike efter det löfte som har predikats över oss.

Svar: Tack för dessa goda råd. Roligt höra av dig.
Torbjörn Lindahl

2018-02-12 @ 19:26:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0