Valkompass

testade jag för någon dag sedan. Svt:s. Efter jag röstat dock. För att kolla om jag röstade rätt när jag förtidsröstade. Det gjorde jag tydligen inte. Jag hade röstat på samma parti i alla tre valen. Vilket kan jag dock inte avslöja. Då bryter jag ju valhemligheten.
 
Men jag kan ju avslöja hur det gick med valkompassen. I riksdagsvalet visade jag mig ha ca 80% samstämmighet med det parti jag röstat på. Men i landstingsvalet gick det sämre. Där borde jag enligt valkompassen vara centerpartist. Kan det bero på att centerns f d starke man i norrbotten en tid var kyrkvärd i en av kyrkorna så vi därför möttes då och då? Man vet ju aldrig vilka vägar ideologin kan ta för att smitta av sig. Vilket konkret svar på kompassens frågor som särskilt knöt mig till centerpartiet har jag ingen aning om. Mitt resultat i kommunkompassen förvirrade mig ännu mer. Där hamnade jag närmast Landsbygdspartiet Oberoende. Jag vet ju knappt ens om att partiet existerar. Fast jag har sett och läst deras reklam. Var det mitt ja på frågan om kommunala bostäder borde byggas i de stadsnära byarna som knöt mig till detta parti? Undrar om Råneå i detta sammanhang räknas som by. I vart fall var de flesta kandidater  i partiet från Rånedelen av kommunen.
 
Så nu är frågan, måste jag gå och rösta igen på valdagen och rätta min röst efter mina åsikter?

Kommentarer
Postat av: Thorsten Schütte

Ja tror Ditt resultat är ganska vanligt. I rikspolitiken ligger partierna ganska nära den bild de vill förmedla, i kommun och delvis landsting är personkemi och pragmatism viktigare. Därför även mera blocköverskridande samarbeten där.

2018-08-31 @ 18:45:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0