Tänk om...

...Donald Trump skulle visa sig bli en riktigt bra president
 
...påven med sin ofelbarhet plötsligt skulle godkänna att kvinnor blir präster och biskopar
 
...socialdemokraterna plötsligt skulle bestämma sig för att lämna kyrkopolitiken
 
...det visar sig att människornas göranden och låtanden inte påverkar klimatet
 
...Luleå hockey skulle besegra Växjö Lakers på lördag
 
Ja, tänk!
 
Och tänk om jag skulle köpa en ny motorcykel!

Kommentarer
Postat av: den gamle kamraten

Rubrikens "Tänk om..." kan uppfattas på olika sätt. "Tänk om..." kan betyda lekfull "Det är orimlighet att..." lika väl som "Jag hoppas på..." eller "Jag tror innerst inne att..."?
Hur skall de fem punkterna sorteras in under sådana alternativ?
Ser du Luleåseger som en omöjlighet?
Tror du innerst inne att Trump blir en välsignelse?
Hoppas du att påven skall öppna ämbetet för kvinnor?

Svar: Ja, tänk! Du har helt rätt i att det finns många tolkningar. Men just detta om något blir tvärtemot vad man förväntat sig Och i praktiken betraktat som sanning; hur reagerar man då? Trump t ex. Det är ju nästintill en sanning som "alla" vet om att han är en katastrof. Men tänk då, om det efter fyra (eller åtta) år skulle visa sig att effekterna av hans regering övervägande bedöms positivt, både nationellt och internationellt. Hur skulle kritikerna reagera då? Skulle dom bli glada? Det borde dom ju eftersom det väl alltid är bättre att det blir bättre än att det blir sämre. Eller skulle dom vara så fastlåsta i sina dystra profetior att besvikelsen över att ha fel skulle ta överhanden? Så att dom nästintill hellre skulle önska att det gått åt skogen bara för att dom skulle få rätt?Sådana funderingar lockar mig.Kanske är det bara en uppförstorad bearbetning av ett barndomsminne:En gång under uppväxten upplevde jag ett visst föräldrabeslut som synnerligen orättvist (i jämförelse mellan några av oss syskon). Jag beredd mig på att ta strid för min sak både i ord och handling. Och till min förvåning så backade min pappa omedelbart och lät min vilja ske. Och detta blev inte bara till min förvåning, utan även till min besvikelse; nu fick jag inte vara arg längre, vilket jag laddat för.Typ!
Torbjörn Lindahl

2017-01-25 @ 10:42:29
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se
Postat av: Lennart Ö

Hörde i går ett nytt uttryck på TV jag tror det var en av Donalds Trump medarbetare som blev inteljuvad , då sa hon: Alternativ sanning !?
Pilatus tillhörde nog denna kategori ,men han var ändå öppen eftersom han frågade vad är sanning !

Svar: "Alternativ sanning"? Finns det flera "sanningar"? Möjligen flera olika sätt att belysa samma sak.
Torbjörn Lindahl

2017-01-25 @ 14:25:03
Postat av: Lennart Ö

Ja Torbjörn är du säker att vi inte kan påverka klimatet !?
De sade icke i sina hjärtan: "Låtom oss frukta HERREN, vår Gud, honom som giver regn i rätt tid, både höst och vår, och som ständigt beskär oss de bestämda skördeveckorna."  5 Mos. 11:14
25.
Edra missgärningar hava nu fört dessa i olag, och edra synder hava förhållit för eder detta goda

Svar: Nej, jag är inte säker på någonting (i denna fråga). Tycker bara det är intressant fundera över vad som skulle hända om något som "alla" betraktar som sant visar sig vara fel.
Torbjörn Lindahl

2017-01-25 @ 15:28:43
Postat av: Jonas M

Ja, angående Trump och hockey är det en fråga om sannolikheter, där det nog är betydligt större sannolikhet att Luleå vinner i hockeyn än att Trump blir en bra president. När pressekreteraren talar om "alternativ sanning" är det en eufemism för osanning.

I fråga om de andra torde sannolikheten vara noll;n när det gäller frågan om kvinnliga präster går det inte nu att uttala sig på ett sådant sätt som alltid uppenbart har stridit mot den Heliga Skrift och Traditionen, enligt Katolska kyrkan. Likadant säger både den Heliga Skrift (så som jag har tolkat den)och vetenskapen att människan påverkar vårt klimat.

Svar: Det gläder mig att hoppet tydligen inte är helt ute för Luleå.
Torbjörn Lindahl

2017-01-25 @ 23:30:13
Postat av: Lennart Ö

Tänk det är ett Jubelår för Jerusalem 50 år efter 6 dagars kriget då Judarna återtog det år1967!
Donald Trump har sagt att han vill flytta USAs ambassad från Tel aviv till Jerusalem . Det kan utlösa ett oerhört krig i mellanöstern .
en tanke !?

2017-01-28 @ 01:35:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0