Undervisning

Ikväll hade vi Alpha och fortsättningsgrupper igen. Denna termin leder jag "mellangruppen". Hittills har vi talat om evangelierna och lite om apostlagärningarna. Det är fantastiskt roligt att få undervisa om bibeln och hjälpa människor att tränga in i bibelns budskap.
 
Nästa onsdag blir det inte alphakväll i Hertsökyrkan för då firar vi Askonsdagsmässa kl 19. Den leds av Bosse. Själv celebrerar jag i Örnäsets kyrka på morgonen. Om någon ännu inte gått på en Askonsdagsmässa, vill jag rekomendera att göra det. Det kan vara en fantastisk upplevelse som start på fastetiden.

Kommentarer
Postat av: Jonas M

Instämmer att Askonsdagen är viktig och upplevelsefull med mässan och den abstinens som är påbjuden för dagen och som man bör följa om man kan.

2017-02-25 @ 11:44:38
Postat av: Andreas%25252525252520Holmberg

Kände inte till abstinensen. Är det påven som påbjudit den? (Kan ju vara god och nyttig ändå: "att fasta och lekamligen bereda sig hör till yttre tukt och ordning" som 1878 års katekesutveckling slår fast, dock nog snarare med tanke på en 11-högmässa än på en heldagsfasta: dylikt provade jag mest i yngre dagar, under 90-talet).

2017-02-27 @ 18:20:53
URL: http://www.efsidag.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0