Komma i strid med sig själv

ska man visst inte göra. Jesus säger ju som bekant att det rike som gör det kan inte bestå. 
 
Varför kommer dessa ord i min tanke? Jo därför att biskop em Wadensjö i debattartikel SvD lär öppnat dörren en aning för reinkarnationstanken. Men någon dag senare gick en av biskoparna Modeus ut och skrev att Wadensjö har helt fel. Biskop mot biskop således. Rike som kommit i strid med sig själv.
 
Det fanns en tid när det var en hederssak för biskoparna att uppträda enigt (i alla fall utåt). Men föralldel Wadensjö är ju pensionär så han räknas kanske inte.
 
Nu är det kanske någon som anser att Wadensjö förespråkat villolära och som därför kommer att anmäla honom till Ansvarsnämnden för biskopar.(Folk är ju som bekant galna i anmälningar numera.) Men det kommer anmälaren inte att få något för. Biskopar blir nämligen aldrig fällda eftersom det vore för pinsamt. Och dessutom skulle ju den friande domen för Wadensjö innebära att den biskop som Wadensjöanmälaren sannolikt sympatiserar med nämligen Modeus skulle ha fel eftersom båda inte kan ha rätt samtidigt när dom tycker tvärt emot varandra. 
 
Alltså visar det sig paradoxalt nog att den som vill få Wadensjö fälld pga sina reinkarnationstokerier den bör istället anmäla Modeus. För när Modeus blir friad - vilket biskopar alltid blir, se ovan! - så måste i konsekvensens namn Wadensjö ha fel eftersom han tycker tvärt emot Modeus.
 
Klart som korvspad!
 
F ö fick jag lyckligt mitt andra barnbarn idag. Det är därför jag är på så strålande humör:)

Kommentarer
Postat av: den gamle kamraten

Först det viktiga med skrikiga versaler: GRATTIS MORFAR!!

Sedan detta med biskoparna...
Jag tycker det är kul med lite kräkelfäktning (även om den en lagt ned sin stav). Kulturen att alltid vara trädda på ett snöre har gett och ger alldeles för stort utrymme åt...
1. Den som är först med att säga något.
2. Den som är mest pratsjuk - ofta samma person.
3. Ärkebiskopen i Uppsala som då i mångas ögon framstår som Svenska kyrkans "påve" - vilket den inte är.

2015-12-29 @ 23:58:51
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se
Postat av: Thorsten Schütte

Vilken mardröm, att bli stoppad in i reinkarnations eviga ekorrhjul av en demiurg. Jag hoppas och väntar på något bättre förstås, ungefär i linje med det här:
http://tidskriftenevangelium.se/gamla/vad-menas-med-det-kristna-hoppet/
men t o m ett utslocknande är att föredra en reinkarnation!

Svar: Jo i sitt ursprungliga österländska sammanhang är ju reinkarnationen en fångenskap. Det är ju i den västerländska "sockrade" New Agevarianten som det kan ses som något positivt.
Torbjörn Lindahl

2015-12-30 @ 11:52:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0