Sista semesterhelgen

är nu slut.
 
Men det betyder inte jobb direkt eftersom arbetsveckan inleds med två lediga dagar. Dock kunde jag inte låta bli att kika in på församlingsexpen ikväll. Såg att några personer fått byta rum med varandra. Kanske kan jag komma på orsaken om jag funderar ordentligt. Noterade på domprostens anslagstavla att hon är borta hela veckan. Det innebär att jag får vänta en vecka till på besked om jag har jobbet kvar :)
 
Tänkte i morse kombinera nytta med nöje och ta motorcykeln till lämplig högmässa i trakten. Funderade först på Boden, men knappt halvvägs dit bestämde jag mig att köra av till Gammelstad istället. Det är ju en kyrka som är mig kär. I min roll som församlingsbo är det ju min huvudkyrka. Tillika den kyrka där jag firade min första mässa och höll min första högmässopredikan som ny präst. Denna gång fick jag vara med om "Mässa i sommartid". Faktiskt blev jag glad att det var så mycket folk nästan mitt i sommaren. Dock var psalmsången lite skral. Kanske inte de mest kyrkvana bland deltagarna? Lite moderna varianter i delar av liturgin. Det musikaliska var väl inget fel, men något av det textliga !? Men varje gång jag firar en gudstjänst av denna typ - något förkortad och förenklad i förhållande till en komplett högmässa, så tänker jag: varför? Så fort man gör lite annorlunda så blir det lätt en massa pratiga kommentarer och lite utfyllnadsaktiviteter, så vipps är gudstjänsten lika lång som en hel högmässa, men bara aningen rörigare och med mindre naturligt flyt. Hmm och hmmm säger jag! I kyrkan har man också gjort lite ommöbleringar och lite nya rutiner i det liturgiska agerandet för att komma närmare folket. Kanske inte helt lyckat, enligt min mening.  Men jag är ju en gammal stöt som lever enligt principen ju förr desto bättre.
 
Senare på eftermiddagen tog jag med mamma till kyrkogården och satte en blombukett på pappas grav. Det är idag två år sedan han dog. Mamma och jag avslutade sedan aftonen genom att gå ut och äta. Under promenaden hem mötte vi en man med två hundar. Det visade sig vara biskopen. Efter möte med biskopen blir det givetvis en välsignad kväll.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0