OAS dag 1

OAS-möte på Storstrand i Piteå. Lite praktiska förberedelser efter lunch. Sedan samling för alla som under helgen ska medverka (alla som hade möjlighet komma): talare, mötesledare, förebedjare, biktpräster, lovsångare och dansare* m fl + alla som har praktiskt ansvar på olika sätt. Och bön för alla de olika grupperna. Sedan bön i de olika lokaler där vi ska befinna oss under dagarna. Det är fantastiskt att få vara med och förbereda mötet ordentligt i bön på detta konkreta sätt. Det är en av de härliga sakerna med OAS-rörelsen. Alla medverkande får uppleva sig burna av andras förböner.
 
Vid inledningsgudstjänsten gick en stor grupp in med lovsångsflaggor under inledningssången och bidrog därmed direkt till den rätta OAS-känslan.
 
Predikant för kvällen var Hans Weichbrodt som hade fått adventstemat "se, din konung kommer" som predikoämne. En fin gudstjänst sammanlagt med lovsång, predikan, förbön och möjlighet till bikt vilket flera människor utnyttjade och fick chans att lägga bort synder och gå vidare som benådade och förlåtna.
 
Lovsången leddes - som alltid hittills i våra norrländska sammanhang - av Mats Sjölinds lovsångsteam från Österbotten. Varför är detta mina favoriter bland lovsångare? För deras alltid så väl avvägda sångval? För deras sätt att sjunga och spela? Eller för deras allmänna utstrålning? I vart falll blir det alltid härlig lovsång när dom är med.
 
Men eftersom alla goda ting är tre så fortsätter mötet två dagar till.
- - - - - - - - 
*vänner som reagerar med ryggmärgen negativt när dom hör ordet dans i kristna sammanhang
informeras om att det inte handlar om sådan dans som utövas på diskotek och danshak;
Uppmanas ordentligt kontrollera i Bibeln hur ofta dans nämns som exempel på lovsång och äkta andlig glädje

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0