Fyra dygn

och drygt det har nu gått utan att man fått ett nytt inlägg på Bloggardag. Man hungrar och törstar i sitt inre.
 
Men det finns andra bloggar. Regelbundet spanar jag givetvis in om kamraterna som finns med under portalen Dagens kyrka har förnyat sig. Men det är lite stiltje där. Nå, en som ofta skriver tänkvärt är Leo Holtter med sina Tankar i natten. Han har ställt en öppen fråga till de partier som kandiderar i kyrkovalen och erbjudit dom att gästblogga hos honom och ge ett svar på hur det kan motiveras att i grunden sekulära partier har anledning vara med och styra en kyrka. Inget svar - givetvis höll man på att säga, för ett vettigt svar finns inte. Men regelbundet påminner Holtter om det uteblivna svaret och förnyar sitt erbjudande att upplåta plats på sin blogg för ett svar.
 
Senast i inlägget Två månader utan reaktioner. Där citerar han även partisekreterare Carin Jämtin (s) och just det citatet är värt spridning.
 
”Socialdemokraterna är i grunden ett sekulärt parti – vi bygger våra politiska ställningstaganden fritt från religiösa föreställningar – och det är en förutsättning just för att människor av olika trosriktningar samtidigt ska kunna vara verksamma hos oss. Våra principer är glasklara när det gäller allas lika värde, antirasism, antisemitism, kamp mot alla former av diskriminering, för sexuellt likaberättigande och jämlikhet mellan män och kvinnor. Som förtroendevald är det dessa principer som ska vara vägledande i alla sammanhang.”
 
Hur man på den sekulära grunden kan motivera ett partiengagemang i ett religiöst samfund förblir fullständigt obegripligt. Att det sedan finns individer med ett partiengagemang i samhället som också, som kristna, är aktiva i kyrkan, det finns ingen orsak ifrågasätta.

Kommentarer
Postat av: Alma-Lena

Men Sofia Lilly Jönsson har ett oerhört klokt inlägg-igen- om kyrkomusik, läs och sprid länken!!!

2013-05-05 @ 12:33:23
URL: http://barockbloggen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0