Kyrkomötet dag 4 - torsdag

Mest sysslolösa dagen hittills. Sista arbetspasset för dagen "kl 14.00 Utskottsarbete resten av eftermiddagen och kvällen" behövde vi bara utnyttja ca 30 minuter. Så var det med det. Men hur mycket arbete det blir beror på hur många ärenden som ens utskott har att behandla. Detta är mig väl unt då jag tidigare i fyra år suttit i budgetutskottet till sena kvällen* medan många kamrater haft ledigt.

Morgonen inleddes som vanligt med möte i vår egen kyrkomötesgrupp. Där hade vi besök av vår styrelseledamot Erik Johansson (länk finns här på sidan under namnet Prästerik (han jobbar på EFS med missionsfrågor). Han berättade om det beslut som i somras togs i den etiopiska evangelisk- lutherska kyrkan Mekane Yesus. Dom fattade där ett beslut - pga av vår kyrkas fjolårsbeslut om enkönade äktenskap - att bryta alla förbindelser med svenska kyrkan. Dock ger dom oss ett år att göra bot och bättring. Det är tydligt att de beskrivningar som i vår kyrka görs av i vilken mån relationerna till andra kyrkor försämrats pga av äktenskapsbeslutet är kraftigt skönmålade. Detta är ju lite "inside information" - även om beslutet i Etiopien var helt öppet - eftersom det officiella meddelandet därifrån ännu inte kommit till svenska kyrkan.

Hoppas att du skaffar dig en så bred bild som möjligt av kyrkomötet genom att även läsa mina gruppkompisars bloggar: Håkan Sunnsliden och Dag Sandahl. Länkar finns här på sidan. På frimodig kyrkas egen blogg kan du läsa vår mer officiella redogörelse för händelserna, nerskrivet av vår ordförande Jan-Anders. Än är dock inte kyrkomötet slut så det kan finnas mer att rapportera.

Lunch tog jag idag tillsammans med min svåger som jag alltid brukar passa på att träffa när jag är i Uppsala. Nu tar jag mig en matbit någonstans och senare ikväll samlas vi i gruppen hemma hos vår gruppordförande Bertil Murray som bor här i Uppsala.

Ett alternativ som jag funderat på då jag insåg att aftonen skulle bli ledig var att fara till Stockholm och se Djurgården-Luleå i ishockey. Kompisen Hans Weichbrodt funderade ävan han på att följa. Eftersom han normalt håller på Frölunda så hade vi givetvis gemensamt hejat på Luleå. Principen gäller ju att alla från "landet" håller på vilket lag som helst utom ett Stockholmslag.
* för att vara helt sanningsenlig så får jag väl erkänna att för fyra år sedan var vi några stycken som smet från utskottsarbetet en kväll (när man bara är ersättare så kan man faktiskt vara borta en aning!) och for till Livets ord där vi hörde Ulf Ekman intervjua katolska biskopen Anders Arborelius.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0