Kyrkomötet - dag 0

Dvs dagen innan det börjar. I morgon börjar det. Nu är det alltså andra veckan och det är då det är debatter och beslut. Debatt en dag och omröstning dagen efter. Det innebär ju att alla nomineringsgrupper hinner samlas en gång mellan debatt och beslut så att man hinner kolla om det finns någon som frestas hoppa ur fållan, dvs om någon låtit sig övertygas av argument från någon i en annan nomineringsgrupp. Så kan man skapa nödig rättning i ledet. Förr när ordningen var omröstning direkt efter debatten kunde det hända lite mer frekvent att folk röstade efter egen övertygelse vilken kunnat påverkas av debatten.

Nå, det känns inte som att det är några stora frågor denna gång. I vart fall inget som tilldrager sig stor massmedial uppmärksamhet. Man får väl se om jag blandar mig i någon av debatterna. Vi i Frimodig Kyrka brukar skryta med att våra väljare är dom som får mest talartid i kyrkomötet per avgiven röst. Men det beror inte på mig utan huvudsakligen på våra två stjärnor i talarstolen: Dag Sandahl och Fredrik Sidenvall.

I morgon kväll blir vi bjudna på stiftsmiddagar, dvs biskopen i respektive stift bjuder sitt stifts ledamöter på middag. Vi Lulestiftare ska gå på Commedia Trattoria på Skolgatan. Då får vi kanske anledning att i någon miniradio följa Luleå Hockeys härjningar mot AIK på Hovet. Ett annat år - om det passar att Luleå eller Skellefteå har bortamatch i Stockholm eller Gävle - så skulle kanske vår hockeyintresserade biskop bjuda stiftsgruppen på hockey. Det skulle vara riktigt gemenskapsfrämjande.

Jag försöker skriva en liten rapport om kyrkomötet dagligen - på bloggen, inte på Facebook (och bryr mig inte hur mycket än min gamle kamrat sliter sitt gråa hår i förtvivlan över min tröghet!).

Kommentarer
Postat av: "Syster"/Annette Öberg

När man äter - ska man inte se eller lyssna på hockey! Njuta av den goda maten behöver både ögonen och känslan, att verkligen låta sig smaka.

Tycker jag - ska vara snäll mot kocken med!

2010-10-25 @ 22:04:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0