En dag till på kyrkomötet

är nu till ända. Och det med råge eftersom klockan redan blivit över midnatt. Idag har det varit mest utskottsarbete på förmiddagen och aftonen. Det väntar kärva tider för svenska kyrkan inser man när man ser siffrorna. Inser nu att detta skrev jag ju om redan igår så jag skippar det. Tar en rättelse istället: min MC-åkande kyrkomöteskollega som jag dock inte åt middag med i går är inte centerpartist utan socialdemokrat sades det nu ikväll. Tänk så fel man kan ha. Men man kan ju gå på ärkebiskopens linje och utvidga centerpartibegreppet.

En annan centerpartist har jag också träffat idag som berättade att vederbörande* i kyrkovalet uppmanat sin livskamrat** rösta på Frimodig kyrka. Tänk så det kan gå. Nu kommer Frimodig kyrka verkligen oväntat i centrum om än inte i centern***!

Ikväll hade vi en mycket trevlig samling hemma hos FK-kollegan Bertil Murray där det samlats ett gäng bestående av (nästan) alla som reserverat sig i kyrkostyrelsen mot enkönade-vigslar-förslaget och/eller i kyrkomötet skrivit motioner i ärendet + några sympatisörer i frågan.

En del av eftermiddagen däremellan ägnade jag åt att äta lunch med min svåger vilket innebar att jag missade en del av seminariet om kyrkan i EU eller vad det nu hette, och resten av seminariet skippade jag eftersom det kändes lika inspirerande som att räcka ut tungan när det regnar eller som "att kyssa sin syster" föreslog min svåger som alltid ska vitsa till det. Men hur det egentligen var kan jag ju absolut inte veta eftersom jag inte var där. Vi hade istället behövt ha ett seminarium om äktenskapsfrågan där några i sakfrågan insatta, kunniga människor fått tala.

Lunchen smakade dock bra. Ärtsoppa med pannkaka på restaurangen på golfbanan en bit utanför Uppsala.

Under eftermiddagen hann jag också ringa min chef, Kh Anna-Stina, och kolla av att jag kan vara ledig så jag kan åka biskop Bertils begravning.

Nu ska jag be aftonbön för dagen med hjälp av Pilgrimens Tidegärd som är en tunn praktiskt liten bok som jag alltid har med mig på resor. Sedan kysser jag bönboken och korsar mig med ett koptiskt kors - som jag fick av en god vän i Luleå samma dag jag åkte till kyrkomötet - innan jag somnar. God natt. Vi hörs i morgon.

* och ** formuleringar för att inte röja könet på den berättande centerpartisten. Här gäller anonymitet
*** nästan så fyndigt formulerat att det kunde varit skrivet på min gamle kamrats blogg

Kommentarer
Postat av: Gunvor Vennberg

Det utvidgade centerpartibegreppet slog alla rekord! Jag skrattade gott. Tur att galghumorn är det sista som överger människan. Med tanke på trängseln i mitten är det dessutom befogat att göra det. Strunt i vad socialdemokraterna tycker om saken, de är bara konservativa och sådana ska man inte lyssna på har de ju själva sagt!

2009-09-25 @ 15:45:42
Postat av: Pär Parbring

Hm. Lustigt nog har jag en kvalificerad gissning om vilka människor som pratas om här också. De där och . Tror att har lagt in någon reservation här eller där... Och att både och * har samma yrke. Men det är klart, jag kan ju missta mig.

2009-09-26 @ 22:49:23
URL: http://teologinorr.wordpress.com
Postat av: Pär Parbring

Nämen, nu behandlade sidan mina *** stjärnor konstigt. Skriver en gång till med "x" för klarhetens skull.



Hm. Lustigt nog har jag en kvalificerad gissning om vilka människor som pratas om här också. De där och . Tror att x har lagt in någon reservation här eller där... Och att både x och xx har samma yrke. Men det är klart, jag kan ju missta mig.

2009-09-26 @ 22:50:17
URL: http://teologinorr.wordpress.com
Postat av: Tobbe

Om **:s yrke har jag ingen aning.

2009-09-27 @ 23:03:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0