Avstressande MC

Så kände jag det för några timmar sedan när jag efter ytterst omsorgsfull påklädning satte mig på hojen för en kortare tur. I flera dagar nu, ja, hela helgen och en stor del av förra veckan har jag längtat ut. När vi igår eftermiddag åkte hem från Karleby så blev vi flera gånger omkörda av motorcyklar och flera gånger mötte vi motorcyklar. Åååå, vad sugen jag blev. Och så till sist: efter att ha ägnat en stor del av lediga måndagen till annat tog jag en sväng genom stan för att slutligen hamna hos mor och far där jag fick middag.

När jag nyss åkte hem var det mörkt, men jag tycker att det är mysigt att köra motorcykel i mörker. Helst inte på vägar med mycket älgar dock. Dock (2) borde jag skaffa extraljus att ha på höstkvällarna. Finns det särskilda regler för så´nt eller är det bara att montera fast dom på skyddsbågarna?

Har sagt det förut, men det är sagolikt vad en MC-tur har förmåga att fördriva stresskänsla. I morgon ska jag till Gammelstad i jobbet. Kanske tar jag hojen då också, om det är tillräckligt fint väder. Kommer jag att behöva stressa av mig efter att ha varit på stiftets tankesmedja om jämställdhet? Densamma tankesmedjan har ju kommit till i efterdyningarna efter den undersökning som gjordes för något år sedan då det framgick att Luleå stift hade den högsta andelen prästvigda kvinnor som känt sig motarbetade i sitt jobb. Jag tänkte: när man nu anstränger sig för att komma till rätta med jämställdhetsproblemen så är det väl ingen idé att bara tala till redan frälsta så att säga så jag bestämde mig för att åka dit och försöka bli påverkad. Jag har ju en åsikt i fråga som ibland relateras till jämställdhet - eller snarare brist på - alltså borde jag väl vara ett av de lämpligaste föremålen för "upplysningen". Alltså bänkar jag mig och är idel öra. Men jag tar med mitt avstressningsredskap för säkerhets skull. Om vädret tillåter alltså.

Kommentarer
Postat av: den gamle kamraten

Då ses vi i Gammelstad! Jag skall åxå på Tankesmedjan och hoppas att vi som kommer dit alla betros att vara tankesmeder, inte stålämnen som skall smidas.

2009-09-28 @ 22:54:48
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0