Heliga landet 4

Nu har det hänt saker. I tisdags styrde vi kosan norrut och är nu i Tiberias vid Gennesarets sjö. På vägen upp passerade vi Caesarea (Herodes teater, korsfararborg och akvedukt samt lite plaskande i Medelhavet), Haifa och Akko (korsfararborg igen) vid kusten. Utsikten från övre delen av Haifa var helt magnifik. Väl här i Gallileen har det varit mycket att se. Först och främst är det ju mycket bördigare an söderut och därför vackrare.

Igår var vi vid Saligprisningarnas kyrka där vi firade mässa i den vackra parken. Idag har vi firat mässa på Förklaringsberget Tabor. Vi firar mässa varje dag. Bara det är en stor upplevelse. Fantastiskt var det också att igår få åka upp på Golanhöjderna. Vilka djup, vilka höjder och vilken utsikt!

Varje dag på aftonen sitter vi tillsammans i ca en till en och en halv timme och sammanfattar dagen genom att läsa i Bibeln om de platser vi besökt och om det som skedde där. Så det blir i sanning uppbyggligt med många intressanta samtal. Nu ar det dags för kvällens andliga övning så nu får jag sluta. I morgon far vi mot Jerusalem igen.

Återstar bara att få med något om Motorcyklar och det blir inte svårt. Dom krokiga vägarna här är ju en dröm. Nästa resa hit blir nog med MC.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0