Kategorier

Nu, kära läsare, har jag ordnat mina tidigare inlägg i kategorier! Jag har nämligen noterat att alla bloggare med självaktning har olika kategorier. Här gäller det ju att lyfta bloggandet till nya höjder. Man kan ju inte vara någon slags B-bloggare. Då hamnar man ju i samma klass som Ronald Reagan - den ständige B-skådisen. Men å andra sidan så är det kanske inte så illa, för det sägs ju att det var han som med sina hot om att lyfta kapprustningen till nya höjder (!) genom det som kom att kallas Stjärnornas krig, var den som fick Sovjetunionen att ge upp maktkampen och därmed (åtminstone till viss del) bidrog till att det kommunistiska väldet störtade samman. Nu var väl öststatsväldet ett korthus byggt på lösan sand även utan Reagan så det hade väl störtat samman hur som helst förr eller senare men i alla fall.

Frågan är om mitt kategoribyggande är stabilt eller om det också är en lösan-sand-aktivitet. Problemet är att jag skrivit över 35 inlägg utan tanke på att dom ska tillhöra olika kategorier så det var lite problem att skicka in dom i rätt kategori. Tur att jag har kvar allmänt för det som blir över.

Detta inlägg hamnar i kategorin Till läsarna. Det är ju också något som jag blivit varse; att alla tidningar med självaktning har en spalt med rubriken Till läsarna, Dialog med läsarna el dyl där chefredaktören skriver en gång i veckan. Om nu just dessa skriverier riktar sig till läsarna, till vilka riktar sig då de övriga journalisterna med allt sitt skrivande? Det kan man fundera på. I mitt fall innebär kanske skriverier i denna kategori att jag kommenterar det jag själv skriver och varför jag skriver som jag skriver och varför jag inte skriver det jag inte skriver osv.

Nu tror kanske vissa av läsarna att dom kan dra en lättnadens suck när mina inlägg finns i olika kategorier. Tex Ann O Nym mfl som antytt att det är lite tjatigt med dessa ständiga påminnelser om motorcyklar; dom tänker kanske att dom kan undvika det om dom väljer andra kategorier. Likaså finns det kanske läsare som vill läsa just om motorcyklar men inte om Jesus och dom tänker klara det på ett motsvarande sätt. Tyvärr, jag lurar er alla. Jag kommer nämligen att fortsätta med vanan att få de flesta inlägg att sluta med en motorcykel oavsett vad inlägget handlar om. Men det ska givetvis ske på ett finessrikt och fyndigt sätt och inte likna ett mekaniskt angivande av antalet minuter till nästa Lost. Likaså hoppas jag att det oftast blir en andlig knorr även i världsliga inlägg. Ungeför som den kände prästen f Sune Wiman. Han hade ofta roligheter med i sina predikningar. En gång fick han en kommentar om det av en av sina åhörare:

- Du är så stygg med oss. Först lurar du oss att skratta, sedan när vi sitter där med gapet vidöppet av gapskratt, då kastar du in ett beskt piller.

Ungefär så. Ingen ska gå säker. Jo, kanske den här gången för jag måste erkänna att jag inte kommer på något bra sätt att få detta att sluta med en motorcykel.

Kommentarer
Postat av: den gamle kamraten

"...mekaniskt angivande av antalet minuter till nästa LOST" sägs vara ofinessigt. Märklig påstående!! Sannerligen!!

På onsdagar när jag då programmet sänds gjort tidsnoteringarna infallere besökstoppar på min blogg. Pålitliga konservativa läsare använder tydligen mina noteringar för att kallibrera sina kronometrar - eller nåt.

"...mekaniskt angivande..." MCsnack brukar ofta MCsnackare emellan bli ganska så mekaniskt - eller?

2008-06-14 @ 12:37:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0