Att ha fel på alla punkter

Det är ett ämne som vännen Dag Sandahl tjatat på sin blogg senaste dagarna. En av hans trogna läsare har hävdat att han i en fråga har fel på alla punkter. Jag tycker det är svårslaget. Funderar på om jag också kan ha fel på alla punkter i någon fråga. Vilken skulle det vara?
 
Kommer inte på någon.
 
Jo, jag kommer på en fråga där jag skulle kunna ha fel på alla punkter. Det är påståendet att det finns en fråga där jag har fel på alla punkter.
 
Så alla som störs av denna bloggs anspråk, var vid gott mod. Även denna ringa blogg kan ha fel på alla punkter.
 
Just nu är det jag som inte har utan är fel på (nästan) alla punkter. För en vecka sedan blev jag förkyld. Hankade mig fram förra veckan. Började bli bättre framemot Pingsthelgen men drabbades plötsligt av akut heshet på Annandagens kväll att jag knappt fick ur mig mer än en bråkdel av min predikan och fick samtidigt en inflammation i ögat så det blev nästan knallrött och rinnande. Kände mig ytterst oduglig som mässfirare, kunde inte sjunga prefationen och såg bara hälften av texten i missalet. Tur att man kan det mesta utantill. Dagens begravning fick jag genomföra utan eget deltagande i psalmsången. Vid minnesstunden fick jag möta flera gamla vänner. Det kändes inte fel. Inte på en enda punkt.
 
Alltså blev det till slut även rätt, det som berättas på denna blogg. Ordningen återställd.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Andreas Holmberg

Det där med att ha fel på varenda punkt påminner mej om lögnarparadoxen, i Paulus´ variant så här: "En av deras (kretensarnas) egna har sagt: 'Kretensarna ljuger alltid, är odjur, glupska och lata.' Och det vittnesbördet är sant!"

Jag tror att Paulus (och den helige Ande) har humor.

Jfr Ordspråksbokens paradox: "Svara dåren efter hans oförnuft, så att han inte tycker sej vara vis. Svara inte dåren efter hans oförnuft, så att du inte själv blir honom lik." (Hjälp, hur ska man göra???).

2014-06-12 @ 00:31:43
URL: http://efsidag.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0