Nionde söndagen efter trefaldighet

och gudstjänst blev det, som oftast, i Hertsökyrkan, dit jag for tillsammans med äldsta dottern som är på besök i barndomsstaden. Bor med familj en tid i Stockholm. Gudstjänsten leddes av Stefan Olofsson som är distriktspräst i Örnäskyrkan men som nu är på väg bli präst i Malå.
 
Han följde givetvis agendan vi har men i några av de prästerliga partier som inte är utskrivna - förlåtelsen och välsigmelsen - följde han formuleringar ur nya handboken. Blev något bättre med det?
= ???
 
I predikan utlade han de givna telenterna som våra gåvor och förmågor (talanger). Inget fel i det. Vi ska leva ut de förmågor Gud gett oss. Inte göra oss mindre än Gud gjort oss. Men lite saknade jag kanske utläggningen, som också är  möjlig, att telenterna är evangeliet som ska förvaltas så att fler kommer till tro.
 
Men det som dominerat mitt personliga helgfirande är av mer familjär art. Av olika anledningar är det länge sedan vi kunnat träffas hela familjen tillsammans. Men nu blev det av. Middag på Waldorf lördag och fika tillsammans söndag .
 
Riktigt roligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0