Igår firade jag födelsedag

Fast det inte var rätta dagen. Dagen kombinerades även med städning och sortering av diverse som förvarats i mitt hem sedan mammas lägenhet på äldreboendet tömdes. En hel del av detsamma visade sig vara sådant som föräldrarna i sin tur sparat från sina föräldrar.
 
Min ytterst effektive yngre bror infann sig redan på  morgonen. Med en snabbhet som förde tanken till professionellt utdelande av spelkorten inför nästa pokeromgång, delade han upp allt i olika högar, kartonger och sopsäckar. Min insats blev mest att iaktta det hela med samma min som Långben ser Kalle o Musse gnaga majskolvar på husvagnssemester. Med undantag för de korta ögonblick då min åsikt kunde efterfrågas om vilken hög ett visst objekt skulle läggas i.
 
Ett tag efter lunch infann sig äldsta dotter med familj. Då blev det mer liv. Inomhus pga de ytterst livliga (men underbart gulliga!) barnbarnen,  och utomhus där svärsonen gick lös på gräsmattan med medhavd klippare (min är trasig).
 
Framåt aftonen infann sig även svägerska (hon fylller också år samma dag som jag) och till sist även äldste sonen. Näst äldsta dottern avböjde deltagande pga trötthet Vi höll dubbla kalas med hämtpizza men hemgjord tårta.
 
Sen droppade folk av i olika omgångar. Och till sist var det bara disken kvar. Men ca 21.45 var även den avklarad..
 
Men då var jag så trött att tog ca två timmar till innan jag orkade  resa mig ur fåtöljen och lägga mig i sängen. Om jag sov redan i fåtöljen minns jag inte.
 
Eftersom jag i morse sov ända till kl 10 passsde det ju bra att jag redan tidigare övervägt att - sannolikt första gången i livet - avstå högmässan (trots att det fanns möjligt alternativ) och istället prioritera eftermiddagens gudstjänst i bönhuset. Jag tänker nämligen att när jag nu invalts i Fridsförbundets framtidsgrupp kan det ju finnas skäl att i verkligheten pröva på äkta modernt laestadianliv. Bättre predikan fick jag sannolikt höra (i alla fall längre) men mässa blev jag utan.

Kommentarer
Postat av: Andreas

Ja, även 6 och 66 är ju heliga tal. (Det är 666 som börjar bli läskigt). Sex skapelsedagar och sex stenkrukor i Kana Galileen, och 66 superkanoniska böcker som hela Kristi kyrka - till slut även Luther - är överens om. En bibelbok per levnadsår borde ju de flesta klara av - så att man har läst ut den "riktiga" bibeln i din ålder och då kan börja med apokryferna :o). Själv har jag hunnit fram till Efesierbrevet på min vandring genom bibeln. Men det är ungefär så många helger på ett kyrkoår också, så jag har plockat in en bibelbok (någon gång två) per helg i min blogg Kyrkans Solvarv. Kommande helg blir det Jakobs brev, som ju passar bra till den rike ynglingen. Grattis till åren och Guds välsignelse för tid och evighet! Se http://kyrkanssolvarv.blogspot.com/2019/10/infor-artonde-sondagen-efter.html

2019-10-16 @ 15:57:27
URL: http://efsidag.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0