Sista

Det händer nu allt oftare att det man gör i jobbet är sista gången man gör det som fast anställd före pension. En hel del sista har det redan varit, t ex julhelg, men jag visste inte om det då. Några kommande sista som jag i förväg är medveten om är bl a terminens alphahelg detta veckoslut och skärtorsdag och långfredag.
 
En sista som skedde i veckan var att ta emot meddelandet på datorn du måste ändra ditt lösenord inom 14 dagar. Trodde jag skulle slippa göra det igen. Men så icke. Under flera år har jag haft planeterna i tur och ordning i kombination med något tecken och ett årtal ur familjehistorien som lösenord. Sista halvåret (eller är det kvartal?) Har det varit Pluto. Trodde det skulle räcka till the bitter end, men icke. Men så är ju inte Pluto en riktig planet längre. Tidigare hade jag motorcykelmodeller av olika slag som lösenord. Vad jag söker hjälp hos nu i dessa yttersta av tjänstgöringsdagar avslöjar jag givetvis icke.
 
Inser mer och mer att det verkligen är dags gå i pension. Får alltmer dataångest för varje dag. Byta lösenord! Vilken onödig stress! För att inte tala om att fylla i Flex varje månad. 
 
Tre löningar har jag kvar. Det skulle jag önska aldrig blev sista.

Kommentarer
Postat av: Thorsten Schütte

Ta småplaneten Ceres som sista lösenord :-)

Svar: Bra förslag men redan försent. Dessutom kan jag ju inte ta något som du offentliggjort på bloggen 🤔
Torbjörn Lindahl

2019-04-12 @ 08:56:52
Postat av: Thorsten Schütte

Är medveten om att jag "brände" Ceres, valde henne för att Pluto tog över hennes plats som största småplanet :-). Är som Du på väg bort från arnetslivet, det har sina sidor.

2019-04-13 @ 15:51:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0